Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE participa en el diàleg "Guanyar-se el Benestar" sobre sanitat i polítiques socials

Thomàs web rdpEl portaveu adjunt socialista i ex-conseller de Salut, Vicenç Thomàs, serà ponent en el panell sobre "Propostes per a una sanitat pública, universal i eficient."

Una representació del PSIB-PSOE participarà demà, diumenge, a Albacete, en el debat "Guanyar-se el Benestar" que organitza el PSOE i que comptarà amb la intervenció del secretari general, Alfredo Pérez Rubalcaba.

La delegació balear està formada per Vicenç Thomàs, portaveu parlamentari adjunt del Grup Socialista en el Parlament de les Illes Balears, i Jaume Garau, portaveu del Grup Socialista en el Consell de Mallorca. Thomàs, ex-conseller de Salut del Govern, serà ponent en un dels panells de debat organitzat durant la jornada, en concret el que tracta sobre "Propostes per a una sanitat pública, universal i eficient".

Aquest és el sisè dels set diàlegs organitzats pel PSOE amb militants, simpatitzants i experts de cara a la Conferència Política del proper mes d'octubre. Cada un d'aquests diàlegs ha estat precedit per reunions, trobades i assemblees obertes a totes les illes per preparar i debatre les aportacions fetes des de Balears.

En aquesta ocasió, el tema de debat és l'Estat del Benestar. Avui en dia, en el context de la crisi econòmica i l'austeritat brutal de la dreta, són més necessàries que mai les polítiques per afavorir la redistribució de la riquesa i per garantir la igualtat d'oportunitats a través de polítiques socials i sanitàries (Educació es tracta a un diàleg propi, el mes de setembre). Des que governa el PP, els socialistes no han deixat de denunciar els retalls de drets que ha suposat per a tots els ciutadans i ciutadanes el canvi de model sanitari, on la salut ha deixat de ser un dret per convertir-se en un bé de consum.

També en polítiques socials s'ha produït un retrocés important a Espanya en els darrers anys, amb l'eliminació o reducció de molts dels mecanismes que afavorien la igualtat de les persones, independentment de la situació personal en què es trobin, ja sigui discapacitat, dependència, pobresa o exclusió social.

Els i les socialistes pensen que totes les persones tenen dret a desenvolupar les seves capacitats humanes i l'Estat, a través de la seva intervenció pública, té l'obligació de garantir el màxim desenvolupament de les capacitats i les potencialitats de les persones, en el seu propi interès i en el del conjunt de la societat. Això és una qüestió de justícia i dignitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube