Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix una rectificació del Govern per l'insult i les pressions de Delgado a la justícia

Reunió Executiva PSIB-PSOE webPilar Costa considera inadmissible que un membre del Govern s'atreveixi a pressionar i a amenaçar a la justícia, desacreditant i insultant els instructors dels informes.L'educació pública i la reforma de l'Administració han estat els principals temes tractats a la reunió ordinària de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE.

El PSIB-PSOE ha qualificat d'inadmissibles les declaracions fetes avui matí pel conseller de Turisme i ex-batle de Calvià, Carlos Delgado, en torn al procediment policial i judicial obert en contra seva pel presumpte malbaratament de doblers públics en el cas Radio Calvià.

"És inadmissible i impresentable que un membre del Govern insulti d'aquesta forma a les forces i cosos de seguretat de l'Estat, dient que el seu informe és més propi de "Torrente, el brazo tonto de la ley"", ha declarat Pilar Costa, portaveu de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE.

La socialista ha considerat que no es pot permetre que un conseller pressioni indirectament a la Justícia en una causa oberta contra ell mateix, afirmant que amb aquest informe "de Torrente" és impossible que l'imputin. "Aquestes declaracions prepotents i xulesques semblen una amenaça, una pressió a la justícia que instrueix la causa en contra seva", ha denunciat Costa.

La portaveu socialista ha exigit que "el Sr. Delgado o el Govern rectifiquin aquestes paraules de forma immediata". "Demanem al Sr. Bauzá que intervengui, perquè mentre ell mateix parlava de respecte a la justícia, el Sr. Delgado insultava i feia aquestes pressions indirectes" ha afegit.

Costa ha expressat també la preocupació socialista per les relacions del PP amb la justícia, després de que el propi portaveu del partit, Miquel Ramis, reconegués fa unes setmanes que, si fos necessari, estarien disposats a investigar a jutges i fiscals. Ha recordat també un altre "episodi fosc" del PP en aquest sentit, quan el delegat del Govern, José María Rodríguez, va ordenar investigar els guàrdies civils que l'estaven investigant a ell pel cas Over Marketing, i finalment va haver de dimitir.

"Segurament, la Justícia acabarà posant el Sr. Delgado en el seu lloc", ha afirmat Costa, recordant que el conseller també s'ha negat fins ara a donar explicacions pel sobrecost en la venda de l'hotel Rocamar de Sóller, pel que el Govern va pagar gairebé 700.000 euros més del què tocava segons la taxació.

Oposició rotunda a la Reforma de l'Administració com la planteja Rajoy

La portaveu socialista, que ha comparegut després de la reunió de la Comissió Executiva, ha explicat els principals temes tractats en la reunió. En matèria educativa, el PSIB-PSOE s'ha mostrat molt preocupat perquè la disminució de personal docent que ja han patit les Illes Balears continuï l'any que ve, amb menys professorat interí i, per tant, menys atenció als alumnes, menys programes per atendre la diversitat, menys reforç, etcètera. "El problema no és només el dels docents que es queden sense feina, que també, sinó tots els serveis que es deixen de prestar", ha opinat Costa.

La portaveu ha donat la benvinguda a "la petita passa enrere" del ministre Wert en relació a les notes necessàries per a obtenir una beca, però ha opinat que això només és un petit punt en el marc d'unes mesures que no estan consensuades amb ningú i que duran a Espanya una llei educativa de fa 30 anys. "Demanem al Govern central i també al govern de les Illes Balears que rectifiquin,que obrin el debat i se seguin a negociar amb els docents, amb les escoles, amb les mares i pares, amb els estudiants", ha apuntat.

Finalment, l'Executiva també ha mostrat la seva "oposició rotunda" a la reforma de les Administracions Públiques que planteja Rajoy, en les condicions que ho fa. "Estam d'acord en eliminar duplicitats i cercar més eficiència, però perquè no començam aprimant l'administració central que té tota una sèrie de delegacions en les comunitats autònomes i de ministeris que ja han transferit les competències, però no s'han aprimat com tocava?", ha dit.

Costa ha dit que "de cap manera" es poden suprimir òrgans com la Sindicatura de comptes, el Consell Consultiu o el TAMIB. "El PP, amb l'excusa de la crisi i l'austeritat, està llevant garanties, està llevant participació i vies de control al poder polític. En definitiva, està llevant democràcia. No hi estam d'acord", ha declarat. També hi ha òrgans que són estatutaris, i necessaris per al funcionament de la comunitat autònoma.

També ha lamentat la portaveu que el PP segueixi obsessionat amb "eliminar persones", com si els metges, els professors o els servidors públics que garanteixen els drets ciutadans fossin superflus.

El PSIB-PSOE ha criticat igualment "la hipocresia" del PP, que per una banda parla d'eliminar organismes, però per altra, en crea de nous. Ha recordat que el PP ha creat un "comissari polític" a Formentera, la única illa on no governa, i ara proposa posar "delegats" del Consorci sociosanitari a les diferents illes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube