Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia els retrocessos en la igualtat dels col·lectius LGTB des que governa el PP

logoPSIB WEl PSIB-PSOE ha denunciat els greus retrocessos que s'han produït en la igualtat dels col·lectius LGTB en els darrers anys, per les polítiques de retalls fortament ideològics que ha dut a terme el Partit Popular.

Coincidint amb la celebració demà, 28 de juny, del dia Internacional de l'Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB), el PSIB-PSOE vol reivindicar les necessàries polítiques per al foment de la igualtat plena d'aquests col·lectius.

"L'any 2013 és l'any de la Diversitat Afectiva-sexual de la Joventut, amb el lema "Joves sense armaris" perquè, tot i els avenços dels governs socialistes, encara és molt llarg el camí que queda per recórrer fins a la completa igualtat dels col·lectius LGTB, especialment entre els més joves, que pateixen l'estigma i la discriminació LGTB-fòbica de forma molt dura", ha explicat Sílvia Cano, secretària general dels Socialistes de Mallorca.

A Balears mateix, el Partit Popular ha eliminat totalment el programa "Iniciatives als Instituts", que oferia cursos i tallers sobre prevenció de drogodependències, la salut sexual, la igualtat entre homes i dones o els trastorns alimentaris. Amb l'eliminació d'aquest programa formatiu tan útil i necessari, el PP ha deixat gairebé 20.000 joves de les Illes Balears sense cap formació ni orientació en qüestions tan bàsiques com la SIDA, els embarassos no desitjats i la luita contra la LGTB-fòbia.

Però no és tan sols això, sinó que el Govern ha eliminat el Consell de la Joventut, deixant els joves desatesos i sense cap lloc de trobada ni plataforma per a l'anàlisi i la defensa dels seus interessos i necessitats. Les polítiques de la joventut han deixat d'existir, de la ma de les polítiques d'igualtat, paralitzades totalment durant els darrers dos anys.

La futura aprovació de la LOMCE empitjorarà -i molt- la situació als centres educatius, ja que torna a models educatius i pedagògics franquistes, elimina el valor de la coeducació i promou la segregació d'alumnes per sexe, i per tant, la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere.

"Enguany, que el Tribunal Constitucional ha avalat el matrimoni entre parelles del mateix sexe, lamentam que el Govern vulgui tornar a castigar els col·lectius LGTB, i especialment els joves, amb aquesta llei educativa d'ultradreta", ha opinat Cano.

Els i les socialistes han fet una crida a totes les institucions i la societat en general per completar el procés per a la igualtat plena dels col·lectius LGTB, i sobre tot els joves, en aquest 2013. "No pot ser que, en el nostre país, els centres formatius segueixin sent espais insegurs per a la diversitat", ha afegit Cano.

Els i les socialistes de les Illes es sumaran als actes que s'organitzen en les distintes illes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube