Imprimeix
PDF

El PSIB censura la "demagògia" de Bauzà i revela que Marratxí ha incrementat el seu deute un 500% en tres anys

23El portaveu parlamentari del PSIB, Antoni Diéguez, ha criticat la "demagògia" del president del PP balear, José Ramon Bauzà, quan afirma que si governa en la pròxima legislatura baixarà els impostos, reduirà la despesa pública i retallarà el deute, receptes que segons el parer dels socialistes no es corresponen amb les polítiques econòmiques que ha dut a terme l'alcalde de Marratxí en aquest municipi, on en només tres anys el deute públic s'ha incrementat un 500%.
 


   Diéguez ha assegurat que mentre el 2007 el deute del municipi era d'1 milió d'euros, el 2009 s'havia incrementat fins als 5 milions. Aquest increment "terrible" del deute ha portat al departament d'Intervenció municipal a emetre un informe en què posa de manifest que la corporació "no ha complert l'objectiu d'estabilitat pressupostària" i l'emplaça a presentar un pla de sanejament en un termini de tres mesos.

Aquest informe va ser presentat en el ple de l'ajuntament del passat mes de març i fa referència a la liquidació del pressupost de 2009. D'acord amb aquest resultat, el portaveu socialista ha assenyalat que si l'ajuntament no presenta davant l'autoritat econòmica competent, això és, el Ministeri d'Economia i Hisenda, aquest pla de sanejament dins el termini previst amb el detall de les mesures "correctores" que preveu aplicar per aturar el deute "el Govern podria retallar les transferències a la corporació".

Davant d'aquest escenari, Diéguez ha criticat les "paraules buides" que, al seu entendre, es desprenen del discurs de Bauzà, ja que el candidat al Parlament en la comunitat autònoma pel Partit Popular fa gala d'una sèrie de mesures econòmiques que "després no ha aplicat al seu municipi ". És per això que si bé tots els ajuntaments estan travessant dificultats a causa de la crisi, "és un escàndol que s'intenti enganyar la ciutadania" d'aquesta manera.

   Així, el portaveu ha recordat els tres eixos de la política econòmica de Bauzá - "moderar la despesa, impulsar un sistema fiscal que no desincentivi la inversió i reduir el deute públic" - i ha criticat que no expliqui "com preveu fer-ho ", especialment, si es té en compte que a Marratxí, en matèria impositiva, lluny de reduir tributs," els ha augmentat ".

   A tall d'exemple Diéguez s'ha referit a l'increment mitjà de més del 50% de l'Impost de Béns Immobles (IBI), mentre que l'impost d'activitats econòmiques ha augmentat entre un 63% i un 83%, ha assenyalat. De la mateixa manera, l'impost sobre vehicles i els preus de les escoles esportives o de música municipals han pujat de l'ordre del 15%.

   "Els ciutadans de Marratxí han patit un augment impositiu terrible", ha remarcat el socialista, insistint que les promeses del candidat popular no es corresponen amb les polítiques que després du a terme. Finalment, Diéguez ha emplaçat Bauzà a debatre les seves propostes amb la resta de candidats en un espai públic, una proposta que el PSIB ja ha traslladat en més d'una ocasió als populars "sense obtenir resposta", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube