Imprimeix
PDF

Antich critica que Bauzá "no té ni idea" de quina és la problemàtica que existeix avui dia en matèria educativa

24El Secretari General del PSIB-PSOE , Francesc Antich, ha criticat que el president del PP, José Ramón Bauzá, "no té ni idea" de quina és la problemàtica que existeix avui dia en matèria educativa, que, segons ell, no és la llengua en la que estudien els escolars, ja que hi ha altres problemes "més greus", que s'han de fer front mitjançant un pla "concret i exhaustiu d'èxit escolar i donant més força a la Formació Professional i conciliant treball i formació".


  Antich s'ha referit així a les declaracions de Bauzá durant la presentació de la candidatura del PP al Parlament en què va assegurar que el programa electoral del seu partit recull una aposta per la llibertat dels pares a l'hora de triar la llengua en què escolaritzen els seus fills.
"Fa dos o tres vegades que el PP promet això i no ho ha fet mai, perquè és impossible de fer i, per tant, tampoc ho faran aquesta vegada", ha asseverat, alhora que ha reiterat que aquest "no és el problema de l'educació en aquests moments, per la qual cosa anem malament si realment un partit tan important a Balears preveu que tot el problema que té l'educació és que es pugui fer lliure elecció de centre per motius lingüístics.
  Així, ha considerat un "error molt gran" pensar que la lliure elecció de centre, a través de la llengua, és el tema principal en matèria lingüística, raó per la qual ha demanat al PP que posi "sentit comú" en aquest tema.
En aquesta línia, Antich ha defensat que l'educació hauria de ser una qüestió en la qual s'arribi a un "gran pacte social i de les forces polítiques en la pròxima legislatura", de manera que ha dit que la seva voluntat és que hi hagi un "gran acord "en aquesta matèria.
D'altra banda, el Secretari General dels Socialistes ha apuntat que, en aquests moments, el Govern té en marxa una sèrie d'iniciatives que "sí que són importants per a la millora de l'educació", com la construcció de les escoles i escoletes que calen i la modernització de l'educació a través de les noves tecnologies ".

INFRAESTRUCTURES "SILENCIOSES”

D'altra banda, Antich ha donat la "benvinguda" a Bauzá al "sentit comú" en anunciar que en la pròxima legislatura no hi haurà "projectes estrella, ni grans infraestructures". En aquesta línia, ha subratllat que l'actual Govern "ha hagut de canviar una manera de fer política, que era impulsar de forma improvisada tot un seguit d'inversions faraòniques, que no eren les que més necessitava aquesta terra".
D'aquesta manera, ha recalcat que el que necessiten les illes és "vèncer els problemes estructurals que existeixen en temes turístics, que la gent tingui més feina i que el treball i l'economia creuen cohesió social".
Per tant, s'ha compromès a invertir en totes les infraestructures "silencioses que donin cohesió social, com escoles, centres de salut i centres de dia i que en alguna ocasió el PP s'ha rigut d'elles". Per això, ha considerat que és "bo que el PP vingui al nostre terreny i entri dins del sentit comú".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube