Imprimeix
PDF

“Les Balears crearan ocupació a partir d’aquest mes”

25Les Balears començaran a crear ocupació el mes d'abril per primera vegada en dos anys i deixaran enrere les negatives xifres de destrucció de llocs de feina que ha provocat la crisi i que han tingut especial incidència en el sector de la construcció. Així ho indicaren ahir el president del Govern, Francesc Antich, i el conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, després de la reunió de la Mesa de seguiment de l'economia balear, integrada per autoritats polítiques i per agents econòmics i socials.

Carles Manera es mostrà convençut que "en les pròximes setmanes" augmentarà el nombre d'afiliats a la Seguretat Social en termes interanuals i es registraran xifres d'atur inferiors a les d'ara fa un any, de manera que les Illes seran capaces de recuperar ocupació. Quant a altres signes que apunten cap a la remuntada a l'Arxipèlag, Manera afirmà que "hem assistit a una pujada del mercat laboral en temporada baixa, cosa que no havia passat des de 2006, a causa de la reactivació de l'economia europea i les mesures que ha impulsat l'Administració balear". En aquest sentit, el responsable dels comptes de la Comunitat confirmà que fa tres trimestres consecutius que a les Illes "hem aconseguit creixements econòmics en positiu" i alhora remarcà que els indicadors turístics, de pernoctacions i viatgers, en denoten una tendència a l'alça el 2011.

Consolidació

Per la seva banda, el president Antich confirmà que la recuperació es consolida a l'Arxipèlag, "amb uns indicadors que assenyalen que les Balears són una de les comunitats més ben posicionades per sortir abans de la crisi", tal com evidencien les xifres relatives a l'atur i a la recaptació de tributs. Segons manifestà Antich, el 2009, el Producte Interior Brut minvà un 2,7% a les Illes, mentre que el 2011 se n'espera un creixement en positiu de devers l'1%, "cosa que denota que en dos anys hem crescut un 3,7% gràcies a la bona col·laboració i a l'esforç de tots els agents implicats", declarà. Sobre això i sobre la col·laboració públic-privada, el cap de l'Executiu balear va destacar la importància que "durant tota la legislatura s'hagi creat una cultura de sumar esforços i d'anar en la mateixa direcció".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube