Imprimeix
PDF

Pilar Costa: "Balears, una vegada més, té un ex-president del Govern, del PP, condemnat per corrupció"

Pilar Costa PSIBEl PSIB-PSOE recorda que el què s'està jutjant és només una de les més de vint peces judicials obertes, que posen de manifest la trama de corrupció generalitzada del Govern Matas 2003-2007.

"Balears, una vegada més, té un ex-president del Govern, del PP, condemnat per corrupció", ha declarat la portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, davant la resolució del Tribunal Suprem contra Jaume Matas per una peça del Palma Arena.

Tot i que el delicte de l'ex-president Canyelles havia prescrit en el moment del judici, Matas ja és el segon màxim dirigent del PP d'aquesta Comunitat Autònoma amb una condemna per corrupció, ha recordat. Igualment, avui matí s'han conegut les sentències de l'Audiència Provincial contra Maria Antònia Munar i Miquel Nadal d'UM pel cas Can Domenge.

"Can Domenge i Palma Arena són dos dels casos que millor il·lustren tota l'etapa política de les Illes Balears entre el 2003 i el 2007, quan existia aquí una trama de corrupció política generalitzada del PP i d'UM", ha valorat Costa.

La portaveu socialista ha recordat que la condemna ferma d'avui a Matas només és una de la vintena de causes que té obertes l'ex-president del PP. Al mateix temps, hi ha moltes més obertes a altres membres i alts càrrecs del seu govern entre el 2003 i 2007, uns pendents de sentència i altres de judici. La magnitud de les causes, el doblers presumptament malbaratat i el nombre de militants i ex-militants del PP implicats demostra que "la corrupció no era un problema de persones en aquell moment, sinó que el Govern del PP tenia un problema de corrupció generalitzada", ha afegit Costa.

Els socialistes expressen el seu màxim respecte per la Justícia. No obstant, en relació a la sentència de Matas, Costa ha opinat que la Justícia hauria de fer un esforç per explicar a la ciutadania els tipus de penes que imposa, ja que crida l'atenció les penes tan diferents en comparació amb altres causes obertes per corrupció política.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube