Imprimeix
PDF

L'atur interanual segueix creixent a Balears, que registra xifres històriques d'aturats de llarga durada

Joana Barceló 2Joana Barceló reclama "el Pla d'Ocupació que Bauzá va anunciar el mes d'abril i el ple del Parlament va demanar per unanimitat el maig del 2012 i encara esperam. Hi ha col·lectius que no poden esperar més".

El inici de la temporada turística ha permès augmentar l'ocupació a Balears durant el segon trimestre de l'any, quan varen trobar feina 9.300 persones més que al mateix trimestre de l'any anterior, segons l'EPA feta pública avui. "Aquesta xifra positiva contrasta, no obstant, amb l'increment de la població aturada, que és molt preocupant i negatiu", ha explicat la diputada socialista Joana Barceló.

L'atur interanual del segon trimestre ha seguit creixent, amb 600 aturats més que fa un any, i la xifra absoluta de persones sense feina a Balears és molt alta: 130.700 treballadors a l'atur. Amb una mica més de perspectiva, comparant les xifres amb les del 2011, el segon trimestre de l'any, Balears té enguany 15.200 aturats més que al mateix trimestre del 2011.

Barceló explica que "la data més dura, sens dubte, és l'atur de llarga durada", amb xifres històriques en un segon trimestre: 64.200 treballadors estan a l'atur des de fa més d'un any, el que suposa un increment en relació a l'any passat de 9.700 persones i 19.400 més respecte del 2011. També ha augmentat respecte del any passat la xifra de les llars que tenen tots els seus membres actius a l'atur, que són 36.300 famílies, 4.600 més que fa un any.

Entre les persones que han trobat feina en aquest segon trimestre, s'ha d'assenyalar també l'increment de la temporalitat, que augmenta del 25,5% dels contractes de l'any passat al 26,1% actual.

Finalment, continua sent preocupant que la taxa d'atur dels joves -del 42,31%- segueixi duplicant la taxa d'atur general (21,03%). Tot i que l'atur juvenil baixa tres punts en relació al 2012, encara estem amb una taxa superior en dos punts a la del 2011. Al mateix temps, ha davallat el nombre d'ocupats menors de 35 anys en relació a l'any 2012. "Això té molt a veure amb la sortida de molts joves dels nostre mercat laboral", ha apuntat Barceló.

"Davant d'aquestes dades tan preocupant, hem de reclamar, més que mai, el compliment de la promesa del president Bauzá d'elaborar un Pla d'Ocupació per a les Illes Balears, amb mesures consensuades amb els agents socials i econòmics", ha dit Barceló. Bauzá va anunciar el passat mes d'abril que el Govern preparava un pla d'Ocupació. El Parlament va demanar per unanimitat la seva elaboració el mes de maig, però mesos més tard encara no s'ha presentat res. "Hi ha col·lectius, fonamentalment els aturats de llarga durada, que no poden esperar més. Necessiten acció ja", ha afegit la diputada socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube