Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Bauzá ha fracassat en el seu intent d'aconseguir un 1,8% de dèficit"

FAS RescatEl PSIB-PSOE demana que qualsevol ingresso extraordinari que això pugui suposar es destini a fins socials, a educació, a medi ambient i a reactivar l'economia.

El PSIB-PSOE ha lamentat que el Govern de les Illes Balears hagi tornat acotar el cap davant Madrid i hagi acceptat un objectiu de dèficit molt inferior al que les Illes Balears necessiten. "Bauzá ha fracassat en el seu intent d'aconseguir un 1,8% de dèficit i s'ha quedat amb un 1,47%" , ha valorat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

La socialista ha lamentat "el fracàs absolut" del Govern de JR.Bauzá, que en el Parlament de les Illes Balears a finals de juny va anunciar que no acceptaria un límit de dèficit inferior al 1,8%.  "El conseller d'Hisenda va tornar anar a Madrid amb el cap baix", ha opinat  Armengol.

"Bauzá no ha estat capaç  d'obrir la boca per defensar el què pertoca a les Illes Balears, que són les inversions estatutàries que ens deu Madrid, i que ja sumen més de 800 milions d'euros", ha afirmat. Armengol ha considerat que aquests 800 milions d'euros "es podrien dedicar directament a inversió a les Illes Balears en qüestions productives, com és el Turisme o el Medi Ambient,  que ens anirien molt bé precisament ara que necessitarem recursos per a la reforestació Serra de Tramuntana."

La portaveu socialista ha recordat que el pressupost del Govern de la CAIB per al 2013 ja té un forat d'uns 215 milions d'euros pels ingressos previstos que no arribaran. Si, després de tapar els forats del pressupost, quedàs algun doblers addicional per aquesta flexibilització del dèficit, està per veure a què ho dedicarà el Govern.

"Què farà el Govern amb aquest doblers? Els dedicarà a pagar els bancs perquè farà més deute, o els dedicarà a despesa social, que és el que reclamarem des grup socialista, i de forma molt clara a l'educació?", ha apuntat Armengol.

El PSIB-PSOE ha defensat la necessitat de que Balears tengui per a enguany un objectiu de dèficit del 2% per poder fer front a les necessitats de les illes. També ha ofert a Bauzá en diverses ocasions fer "un front comú per reclamar a Madrid" les inversions que marca l'Estatut d'Autonomia i que el Govern Rajoy no ha pagat ni el 2012 ni el 2013.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube