Imprimeix
PDF

El PSIB demana als ciutadans que no es deixin "enganyar" per les llistes "maquillades" del PP sense imputats

34Recorda que el 2007 tampoc es presentava cap imputat i, després, es va imputar a 6 dels 13 primers de la llista al Parlament 

La secretària d'Organització del PSIB, Rosamaria Alberdi, ha demanat als ciutadans que no es deixin "enganyar" per les llistes "maquillades" del PP en què no hi ha cap imputat, tenint en compte que en les passades eleccions de 2007, tampoc presentar cap imputat i, però, posteriorment, es va imputar a sis dels 13 primers de la llista al Parlament.

En una roda de premsa, Alberdi ha recalcat que dels tres presidents que ha tingut el PP a les Balears, "dos han acabat la legislatura protagonitzant els casos més sonats de corrupció que hi ha hagut a les Balears", tot i que "no estaven imputats quan van començar el seu mandat ".

D'altra banda, ha subratllat que "no és veritat" que el PP hagi presentat unes llistes electorals renovades, atès que la candidata d'aquest partit a la Presidència del Consell de Mallorca, Maria Salom, "recorda a un dels grans escàndols de corrupció que hi va haver ", en referència al Túnel de Sóller, que" va ser jutjat i condemnats seus principals imputats, però no van complir sentència, perquè els delictes estaven prescrits ".  Així mateix, ha assenyalat que Antoni Pastor també recorda al Cas Mapau.

Alberdi ha indicat que "quan es mira la llista del PP de Mallorca, vuit dels quals formen part de la mateixa treballar directament al Govern de Matas, ocupant càrrecs de director general, de confiança o assessors".

Davant d'això, ha subratllat la "importància" que hi ha un partit que en els últims quatre anys ha governat a Balears en unes circumstàncies "molt difícils i amb eficàcia". Per això, ha demanat als ciutadans que quan vagin a les urnes, recordin que en la passada legislatura, els dirigents del PP van posar "sense principis les persones i l'interès general per darrere dels interessos particulars".
 

LA "DERIVA ultradreta" DEL PP

"En la legislatura compresa entre 2003 i 2007 es van produir casos de corrupció que ens van posar, al cap de la política corrupta no només a Espanya, sinó en el món com. I això ho va fer un partit que tancant la llista al Parlament amb José María Rodríguez, no s'ha renovat ni ha trencat amb el seu passat, sinó al revés, ja que està tenint una deriva ultradretana, que no és bo per als interessos de les Balears ", ha censurat Alberdi.

D'altra banda, ha recalcat que "posa la mà al foc" pel president del Consell d'Eivissa i candidat del PSIB a la reelecció, Xico Tarrés, tot i estar imputat en el cas Eivissa Centre, arran d '"una denúncia d'una persona denunciada per denúncia falsa ".

"Estic absolutament segura que d'aquí a poc temps, Tarrés estarà lliure de imputacions", ha remarcat, alhora que ha dit que el PSIB "no deixarà que Eivissa es perdi al millor president que té i al millor candidat".

D'aquesta manera, s'ha referit al fet que el PSIB permeti la presència de candidats imputats en les seves llistes electorals, ja que, segons ha recordat, el seu partit va posar en les mesures cautelars dictades per un jutge la "línia vermella" a partir de la qual una persona no pot formar part de les llistes dels socialistes.
Així, la secretària d'Organització del PSIB ha assegurat que la seva formació entén que la imputació és una "manera de defensar-se i de poder anar a declarar amb el seu advocat davant d'una denúncia que se li ha posat i, després, el jutge decideix si aquesta imputació dóna lloc a mesures cautelars o si s'arxiva ".

"Ens sembla que la línia vermella no està en la imputació i tenim casos molt sagnants, com el de l'ex-alcaldessa de Calvià, Margarita Nájera, que va estar imputada per moltes denúncies i la justícia va demostrar que no tenien cap raó, com no la té la denúncia que pesa sobre Tarrés ", ha afirmat.
Finalment, ha estimat que tant el president del PP balear, José Ramón Bauzá, com el president d'aquesta formació a nivell nacional, Mariano Rajoy, tenen "un conflicte no en relació a l'ètica, sinó al que consideren més electoralista". 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube