Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que els pensionistes de Balears seran dels més perjudicats per la retallada del PP

Executiva PSIB-PSOE 4 setembre La Comissió Executiva del PSIB-PSOE s'oposa frontalment a la rebaixa de les pensions que proposa el PP i que trenca amb la garantia per llei de revalorització anual segons el IPC. La pensió mitja a Balears es situa en 784 €, front als 855€ estatals, i la reforma del PP podrà suposar la pèrdua de fins a 160 € al mes.

Els pensionistes de les Illes Balears seran uns dels més perjudicats per la retallada de les pensions que prepara el Partit Popular. Així ho ha explicat la portaveu de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE, Pilar Costa, que avui ha mantingut a Palma la primera reunió del nou curs polític.

"Manifestam el nostre rebuig i oposició frontal a la reforma de les pensions que planteja el govern central de Mariano Rajoy. La proposta del PP suposarà una rebaixada molt important de les pensions, perquè no es revaloritzaran d'acord amb l'IPC, i deixaran als pensionistes amb un poder adquisitiu de cada vegada menor", ha declarat Pilar Costa.

L'Executiva ha analitzat la proposta de Rajoy, que afectarà de forma molt important als pensionistes de les Illes Balears. "Els pensionistes de Balears seran uns dels més afectats perquè la pensió mitja a Balears és de les més baixes i la reforma no té en compte la quantia", ha explicat Costa.

La pensió mitja a Balears és de 784 euros, enfront als 855 € de mitja estatal. En 10 anys, amb la reforma del PP, els pensionistes de les illes poden perdre uns 160 € al mes de la seva pensió, si només s'actualitza un 0,25% mentre l'IPC puja un 2% de mitja. "Als jubilats se'ls pot baixar la pensió entre un 17,5 i un 20% i per tant perdran més 2.200 euros a l'any. Això és una barbaritat per a un col·lectiu que ja passa moltes dificultats per arribar a finals de mes i que, els darrers anys, ha hagut de compartir la pensió amb altres familiars que estan a l'atur o no tenen recursos", ha argumentat Costa.

La baixada del poder adquisitiu real pot ser inclús més important, ja que les Illes pateixen un IPC més alt que la resta de l'Estat (2,9% en el 2012 i 2,3% en el 2011). "La baixada afectarà de forma dramàtica a les pensions més baixes, les que no arriben ni als 600 euros", ha apuntat la socialista.

Tot això es suma a la congelació de les pensions i a la retallada als ajuts a la dependència. "El PP torna incomplir, una vegada més, totes les seves promeses electorals: ha apujat imposts, fa pagar per la targeta sanitària, pels medicaments i ara també retallarà les pensions" ha apuntat la portaveu.

Pressuposts Generals de l'Estat 2014: la darrera oportunitat

Per altra banda, la Comissió Executiva del PSIB-PSOE també ha mostrat la seva preocupació per les gestions que està duent a terme el Govern Bauzá de cara als pressuposts del 2014, que seran aprovats pel Consell de Ministres en poques setmanes.

"Ens trobam ara en la recta final de l'elaboració dels pressuposts generals de l'estat, que es presentaran a finals de setembre. Exigim al Govern Bauzá una acció clara i contundent en defensa de les nostres illes per evitar que, una vegada més, Rajoy ens deixi a la coa en els pressuposts i en inversió per capita", ha dit Costa.

L'any passat, el Govern Bauzá no va fer la feina quan tocava -és a dir, durant l'estiu-, va arribar tard i Balears va quedar a la coa de les inversions de tot l'estat en els pressuposts generals del 2013. "Volem saber què està fent el Govern Bauzá, quines inversions ha plantejat a l'estat per evitar que Balears torni a quedar a la coa ", ha dit Costa.

En 2013, Balears rep de Madrid una inversió de 70 euros per habitant en comparació als 200 euros de mitja estatal o els més de 400 euros per habitant que rep Galícia. A aquesta situació dramàtica s'ha d'afegir la manca de compliment del Govern central amb els compromisos d'inversions que marca l'Estatut d'Autonomia, i que haurien d'haver estat 400 milions d'euros anuals. Ni en 2012 ni en 2013 ha rebut Balears les inversions que pertocava i "el pitjor de tot, el Govern Bauza ni tan sols ha enviat les propostes per fer aquestes inversions", ha recordat Costa.

Finalment, la Comissió Executiva també ha analitzat l'actual situació en el món educatiu, on el Govern ha creat una crispació i una confrontació mai coneguda a les Illes. "Estam devora les reivindicacions de la comunitat educativa i entenem els motius que els han duit a convocar les mobilitzacions", ha explicat Costa. El PSIB-PSOE considera que és responsabilitat del Govern reconduir la situació, que s'ha produït perquè Bauzá ha fet de la confrontació, la imposició i la manca de diàleg la seva forma de governar.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube