Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix el president Bauzá que doni la cara davant la greu situació del inici de curs

Pilar Costa PSIB Pilar Costa: "Bauzá és el responsable del caos i de l'alarma que ha provocat la política educativa del Govern a una setmana del inici de curs i del greu atac de l'Executiu cap a la Democràcia."

El PSIB-PSOE ha exigit avui al president Bauzá que doni la cara i assumesqui la seva responsabilitat com a cap de l'Executiu que ha provocat el més greu incendi en el món educatiu a les nostres illes des de fa dècades, a una setmana del inici de curs.

"Bauzá és el responsable del caos i de l'alarma que ha provocat la seva política educativa i la seva forma de governar, des de la prepotència, la improvisació i la imposició ideològica a tothom", ha explicat la portaveu socialista Pilar Costa.

Els socialistes exigeixen a Bauzá que es posi al capdavant de la situació i faci feina per solucionar el conflicte. "Si la consellera Camps va dir ahir que tot ho fan pel bé dels nostres infants, és hora de demostrar-ho. Bauzá s'hauria de deixar de fotos i de festes i posar-se a fer feina de forma seriosa en benefici de la ciutadania i, sobre tot, dels 36.000 infants que d'aquí una setmana han de començar les classes", ha apuntat Costa.

La portaveu socialista ha recordat que, ara mateix, tenim escoles amb un projecte lingüístic aprovat en base a un article d'un decret que ja no és vàlid, d'altres amb un projecte en base a unes instruccions que tampoc ho són, estudiants amb llibres de text que no saben si valen, docents que no saben en quina llengua han de donar les classes, una amenaça de dimissió en bloc de directius d'escoles i una vaga indefinida convocada. "Si això no és suficient perquè el president es posi a fer feina, no sabem què ho serà", ha apuntat.

Costa ha recordat que el PSIB-PSOE va demanar la compareixença urgent del president en el Parlament durant l'estiu per saber què estava fent el Govern per solucionar el conflicte i el PP i el Govern s'hi van negar. Ara els socialistes ho tornaran a demanar. "Però el més urgent és que es reprengui la via del diàleg i del consens que mai s'hauria d'haver perdut", ha apuntat Costa.

Lamentablement, l'actitud del Govern ahir, amb l'aprovació d'un decret llei per eludir de forma fraudulenta una decisió judicial que paralitzava l'aplicació del TIL i les instruccions, és un exemple més de l'actitud antidemocràtica del president Bauzá. Es un greu atac a la Democràcia i un desacat evident a la decisió judicial.

Tot i l'oposició ferma del PSIB-PSOE a la política autoritària i profundament ideològica del Govern Bauzá, els socialistes pensen que la única solució a aquesta situació és el diàleg. "Bauzá és el responsable de trobar una solució per la via del diàleg, un diàleg que, fins ara, no ha existit", ha afegit.

El PSIB-PSOE, per altra banda, està analitzant totes les possibilitats legals, parlamentàries i d'acció conjunta de tota la ciutadania per plantar cara a les actuacions del Govern i al caos provocat per l'actuació irresponsable, autoritària i antidemocràtica del Govern Bauzá en matèria educativa a les Illes Balears.

"Estam analitzant quines són les possibilitats legals, parlamentàries i d'acció ciutadana per aturar aquest desgavell d'un govern que governa contra tothom: contra els estudiants, contra els pares i mares, contra els docents, contra els sindicats, contra l'escola pública i concertada, contra el poder legislatiu i contra els tribunals", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube