Imprimeix
PDF

El Psib-Psoe aposta per un sector públic àgil, transparent i eficaç

35ACTE “BON GOVERN: EIX DE LES POLÍTIQUES SOCIALISTES”

Francesc Antich tem que la dreta aprofiti la necessitat d’austeritat per  desmantellar el sector públic i retallar els serveis de l’Estat del Benestar

El president del Govern i candidat socialista a la reelecció, Francesc Antich, ha defensat avui el seu compromís amb “allò públic”, com és l’educació, la sanitat o l’atenció a les persones dependents, durant un acte per presentar les principals propostes del PSIB-PSOE en matèria de gestió i transparència.

“Hi ha moltes formes de fer austeritat”, ha explicat Antich. Mentre la socialdemocràcia manté el seu compromís “amb allò públic”, el Partit Popular defensa la privatització de les polítiques i mesures encaminades a desmantellar l’estat del benestar.

En temps de crisi “més que mai, tenim l’obligació de que allò públic tengui el nivell més alt possible” perquè els ciutadans i ciutadanes ho necessiten també més que mai, ha explicat. Per això ha defensat que s’han de fer “les reformes necessàries per garantir el benestar, lo públic, la igualtat d’oportunitats per a tothom”.

Antich ha defensat que aquesta legislatura s’ha marcat un “abans i un després” en matèria de transparència i lluita contra la corrupció, amb mesures molt concretes com l’aprobació de la Llei del Bon Govern, i valentes, com les que varen propiciar que els socialistes i els seus socis quedessin en minoria en l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i el Govern.

Contra la corrupció i la mala gestió no hi ha més que una solució: la transparència. Així ho ha defensat la Batlessa de Palma, Aina Calvo, qui ha fet un repàs de les mesures posades en marxa aquesta legislatura. “El nostre compromís amb la transparència és ferm”, ha dit. Hem passat del “me digui, me doni, m’expliqui”, a una gestió àgil i dinàmica de l’administració, basada en la bona fe de les persones, que amb una declaració responsable poden posar en marxa un negoci. Ja es poden demanar llicències d’obra menor per internet i també algunes llicències d’activitat, ha recordat.

“Hem fet molt, però ens queda molt per fer”, ha reconegut la batlessa.  Entre les mesures presentades per Antich de cara a la propera legislatura es troben la reducció d’empreses públiques a menys de 40 (ara hi ha uns 160), la reducció de les càrregues administratives en un 30% en dos anys i la reducció del 50% del temps de resposta de la administració autonòmica.

En el document adjunt, podeu trobar les principals mesures de gestió pública i bon govern que es troben als programes electorals del PSIB-PSOE i dels Socialistes de Palma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube