Imprimeix
PDF

Antich presenta un programa per mobilitzar tot el Govern en la consolidació econòmica

38"No hi ha promeses que no es puguin complir ni projectes grandiloqüents", ha assegurat Francesc Antich

El candidat i Secretari General del PSIB-PSOE, Francesc Antich, ha presentat avui les principals línies i  propostes del programa electoral socialista. Entre elles, Antich ha destacat la creació d’un nou Règim Especial per a Balears (REB) amb un mínim de 400 milions d’euros a l’any, la reducció de l’abandonament escolar en un 10 % i la implantació de la cita mèdica en menys de 48 hores. També ha proposat la declaració de obligacions de servei públic dels vols Inter insulars amb un preu de 30 euros per trajecte.
En el programa, també s'inclouen mesures com l'increment dels pressupostos d'Educació i Sanitat, la reducció en un 75% del nombre d'empreses públiques. "No hi ha promeses que no es puguin complir ni projectes grandiloqüents", ha assegurat el líder socialista. Per a qui l’objectiu després del 22 de maig serà "consolidar la recuperació econòmica "amb un model que generi" cohesió social ".
En referència a la recuperació de l'economia, el candidat a la reelecció ha recordat el seu compromís de duplicar l'espai del polígon tecnològic del Parc Bit de Palma, ajudar a la internacionalització de les empreses i crear una societat de capital risc per donar suport als emprenedors.
A més, el PSIB-PSOE es proposa millorar la formació en nous camps d'ocupació, mantenir la beca per a ajudar a trobar feina i, en l'àmbit educatiu, incrementar el pressupost fins al 4% del PIB i augmentar un 20% les places públiques en llars d'infants.

En aquest sentit, Antich ha assegurat que l'educació serà una de les prioritats i ha elogiat l'esforç del Cercle d'Economia per impulsar un gran pacte polític i social per a la millora de l'ensenyament.
Pel que fa al turisme el Secretari General dels Socialistes ha promès la reforma de "zones turístiques madures", la simplificació de la normativa per afavorir la inversió i la substitució dels plans d'ordenació de l'oferta turística (POOT) per "mecanismes més dinàmics".

En l'àmbit de la reforma de l'administració els socialistes plantegen retallar un 30% la burocràcia i un 50% el temps de resposta als ciutadans.
En l’àmbit dels Serveis Socials Antich ha assegurat que s’elevaran  fins al 5,5% del PIB els pressupostos de sanitat i s’estendrà l’aplicació de la Llei de Dependència, que ha permès crear 1.500 llocs de treball en aquesta legislatura. També ha promès aprovar un pla a deu anys per a la implantació d'energies renovables i la promoció de 5.000 nous habitatges protegits.
Antich també ha reiterat el seu compromís d'aprovar la llei d'igualtat , ha avançat que contribuirà al fet que cada municipi tingui almenys dues zones "WI FI" gratuïtes i ha garantit el manteniment de la renda bàsica d'emancipació.
Pel que fa als seus plans fiscals, el líder socialista ha afirmat que "si hi ha dificultats econòmiques" podrien aprovar nous tributs o ampliar impostos existents sempre amb la premissa que paguin més "els que més tenen"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube