Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta la decisió d'una majoria del Tribunal Constitucional

Pilar Costa partitPilar Costa: "El PP ha trencat un consens històric que havia hagut amb la llengua des de 1986. Quan els socialistes tornem a governar, recuperarem aquest consens"

El PSIB-PSOE acata, com no pot ser d'altra manera, la sentència del Tribunal Constitucional sobre la modificació de la Llei de Funció Pública a les Illes Balears., però no comparteix la decisió adoptada per la majoria dels magistrats.

"Lamentam que una majoria de magistrats del Tribunal Constitucional no hagi considerat inconstitucional la reforma de llei de funció pública que va deixar en paper mullat que la llengua catalana fos un requisit per accedir a la funció pública, en iguals condicions que el castellà", ha declarat la portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa.

La socialista ha fet una sèrie de reflexions sobre aquesta sentència que avala que el català deixi d'estar en condicions d'igualtat amb el castellà per accedir a la funció pública a Balears.  La sentència, en primer lloc, constata el canvi de criteri del Tribunal Constitucional, que fins ara defensava que una llengua no podia tenir preferència per damunt una altra en les comunitats autònomes amb dues llengües oficials. "La sentència trenca aquest equilibri, ja que empara que només una llengua oficial, el castellà, sigui requisit per accedir a la funció pública", ha explicat.

A  nivell polític, Costa ha recordat que "el PP ha trencat un consens històric que havia hagut sobre la llengua des de l'any 1986, quan es va impulsar la llei de normalització lingüística. Des d'aquell any, a la nostra comunitat mai havia existit cap problema en aquest sentit", ha dit.

"El PSIB-PSOE seguirà endavant amb la seva voluntat política de que la llengua sigui un element cohesionador i de consens com era a les Illes des de l'any 1986 i fins que el PP de Bauzá ho va rompre unilateralment l'any passat", ha explicat Costa. Un consens social i polític.

"Els socialistes intentarem recuperar el consens social i reposar la pau que en aquests moments Bauzá ha trencat, tornar la pau social i lingüística al seu lloc, d'on mai s'hauria d'haver llevat", ha apuntat. "Seguirem lluitant per tenir una majoria social d'aquí un any i mig per aconseguir a les urnes un canvi de color polític a les Illes, per acabar amb un govern autoritari que ha trencat la pau que sempre ha hagut en aquestes illes".

La sentència del TC d'avui no té res a veure amb el recurs d'inconstitucionalitat que el Partit Socialista prepara contra el TIL. Costa ha recordat que, entre d'altres consideracions jurídiques, en el recurs contra el TIL, els socialistes denuncien que no es poden regular, a través d'un Decret Llei, qüestions educatives que afecten directament al dret fonamental a l'educació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube