Imprimeix
PDF

El Consell Polític aprova una resolució en defensa d'un sistema educatiu públic, de qualitat, participatiu i democràtic

Consell Polític FASLa militància socialista fa un reconeixement i expressa la seva gratitud als docents per la seva tasca durant aquests dos darrers anys de retallades i la seva defensa de l'educació pública i de cohesió social

El Consell Polític del PSIB-PSOE, el màxim òrgan de decisió del partit entre congressos, ha aprovat avui una resolució sobre el Conflicte educatiu a les Illes Balears i en defensa d'un sistema educatiu públic, de qualitat, participatiu i democràtic.

L'òrgan de la militància socialista a Balears ha volgut fer, en primer lloc "un reconeixement a la tasca de la comunitat educativa, durant aquests dos darrers anys de retallades i lloem la seva defensa del model d'educació pública i de cohesió social a les Illes Balears".

Els militants agraeixen també la lluita dels docents per defensar la seva dignitat, front al fanatisme ideològic i doctrinari sense cap base científica que suposa el TIL. La resolució demana la derogació del TIL i la retirada dels avantprojectes de Llei de símbols, de Convivència i de la LOMCE.

Durant les intervencions, diferents militants han lloat també l'actitud dels pares i mares, que de forma responsable i conscient, han donat intens suport a les reivindicacions dels docents en defensa de l'educació dels seus fills i filles. D'altres han criticat les constants retallades que el PP ha imposat a l'educació en els darrers anys.

La resolució demana també l'arxiu sense responsabilitat dels expedients als tres directors de Maó i el cessament de tot l'equip directiu de la Conselleria d'Educació, davant la seva incapacitat de trobar solucions al conflicte educatiu que ells mateixos han creat a Balears i que no té precedents en la història autonòmica.

Conscients de la necessitat de reforçar les competències lingüístiques dels infants a Balears, i recolzant com sempre s'ha fet durant els anys de governs socialistes, els projectes de seccions europees, "denanam la creació d'un equip d'experts de tots els àmbits educatius per estudiar com es pot continuar millorant l'aprenentatge de llengües a les Illes Balears", diu també la resolució.

Conferència Política del PSOE

Apart d'aquesta resolució en matèria d'educació, els representants de la militància han elegit també a les persones que participaran en la Conferència Política del PSOE, que es celebrarà a Madrid dies 10 i 11 de novembre. Els sis participants són Sílvia Cano Juan, Pere Joan Pons Sampietro, Marta Díaz Pascual, Vicenç Tur Martí, Margalida Font Aguiló i Andreu Alcover Ordinas.

Apart d'aquests sis, també són membres nats de la Conferència altres sis militants de Balears que formen part de la Comissió Executiva Federal o el Comitè Federal del PSOE. Aquests són Francina Armengol, Isabel Oliver, Francesc Antich, Marc Pons, Vicent Torres i Aina Calvo.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube