Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Des que governa Bauzá, els grans oblidats són els ciutadans d'Eivissa i Formentera"

Armengol i Torres Eivissa OK La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha criticat el tracte que reben Pitiüses per part del Partit Popular, que "ha empitjorat" amb els pressuposts generals de l'Estat per al 2014 i que encara s'agreujarà més amb els pròxims pressupostos de la comunitat.

Segons Armengol, "des que governa Bauzà, els grans oblidats son els ciutadans de les illes d'Eivissa i de Formentera". Francina Armengol ha fet aquest balanç en la roda de premsa que ha ofert a Eivissa amb el secretari 

Respecte a les necessitats d'Eivissa, Armengol ha insistit que "el pressupost de la Comunitat Autònoma del 2014 han de dur el pressupost per obrir Can Misses. Amb tots els serveis, entre ells radioteràpia. És un compromís de tothom, volem que el compleixin, i en això estarem vigilants". La secretària general del PSIB-PSOE ha recordat que "d'aquí 10 dies el Partit Popular tendrà l'oportunitat de votar la moció que presenta el Grup parlamentari Socialista (per demanar la posada en marxa de la radioteràpia i de la resta de serveis del nou hospital). No permetrem que enganyin més els ciutadans d'aquesta illa i de l'illa de Formentera, que pateixen una discriminació clara pel fet de la doble i triple insularitat. Els drets dels ciutadans s'han de reconèixer, visquin en el territori que visquin. Si hi ha opció de poder tenir aquest servei a Mallorca, també l'han de poder tenir a l'illa d'Eivissa."

Francina Armegol també ha dit que "el mateix que he exigit als diputats de les illes del Partit Popular a Madrid, que diuen que volen reivindicar els interessos d'aquesta comunitat autònoma, li exigeix al president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Serra, i als diputats d'Eivissa: Ja està bé que aquí venguin a fer el discurs que s'ha de mediar amb el TIL, de que reivindiquen doblers per a Eivissa, que volen el servei de radioteràpia i que venguin a Palma i tanquin la boca, i acotin el cap davant del senyor Bauzà i no siguin capaços mai de defensar els interessos d'Eivissa que és la seua obligació. Ja està bé aquesta actitud de submissió davant d'un president de les illes balears a qui interessa molt poc les illes balears. Tots sabem que la seua obsessió és Madrid i quedar bé els seus de Gènova, i no defensar els interessos de la ciutadania d'aquesta comunitat autònoma".

La secretària general del PSIB-PSOE també s'ha preguntat "a què s'ha dedicat el senyor Marí Bosó -el conseller de Pressupost del Govern- durant l'estiu? 1.200 milions d'euros hem perdut des que governa el PP", ha dit Armengol, lamentant que el nomenament d'un conseller dedicat exclusivament als pressupostos només ha servit per "empitjorar la situació. "L'últim pressupost socialista varen arribar a Eivissa i Formentera 80 milions d'euros. En aquest pressupost hi haurà 16 milions. Jo crec que està tot dit", ha manifestat Armengol.

Conflicte educatiu

Respecte al conflicte en educació, Francina Armengol ha lamentat que Bauzá sigui "incapaç de solucionar un problema que ha creat ell tot solet". També ha recordat que Bauzá "va crear incendis amb el col·lectiu mèdic o amb els impostos verds, i es va asseure amb els afectats per solucionar-ho. Jo li deman que s'assegui amb la comunitat educativa per solucionar-lo", ha dit, exigint-li també que abandoni la seua "actitud 'xulesca'"

Respecte al conflicte en educació, Vicent Torres ha lamentat l'actitud del president del Consell i del PP d'Eivissa, que "és més bausista' que ningú altre i això, per a Eivissa, no està sent positiu, sinó al contrari". El secretari general de la FSE-PSOE ha recordat que Serra ha aconseguit que cap institució d'Eivissa es manifesti en contra del TIL, al contrari que a Mallorca.

Segons Vicent Torres, "a Eivissa patim l'inexistent pes polític de Vicent Serra davant Bauzá, i el mínim pes polític que té Bauzá davant Rajoy". Això es tradueix en situacions com les viscudes amb la tramitació dels anteriors pressupostos de l'Estat, en què el PP d'Eivissa va ser incapaç de presentar ni una sola esmena, malgrat que Serra es va comprometre a fer-ho. Tenint en compte que enguany ha tornat a dir el mateix, Torres ha demanat a Serra que "no ens torni a enganyar" i ha tornat a oferir les esmenes que el PSOE presentarà per intentar millorar "el pitjor pressupost que hem tengut mai a Eivissa".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube