Imprimeix
PDF

El PSIB defensarà en la Conferència Política del PSOE el fet diferencial de Balears i primàries obertes

Delegació PSIB-PSOE a la Conferència Política web 2Pere Joan Pons: "Els militants i les agrupacions del PSIB han presentat 235 esmenes, a les que s'afegeixen les que de forma directa hagi pogut presentar qualsevol ciutadà que vulgui contribuir al futur del país i del partit."

La Conferència Política és la culminació d'un procés de debat participatiu que a Balears s'ha organitzat en més de 60 assemblees obertes a la ciutadania i 40 reunions amb entitats i professionals

Els setze delegats del PSIB que participen en la Conferència Política del PSOE els dies 8, 9 i 10 de novembre defensaran les 235 esmenes que han presentat els militants, les agrupacions i les federacions socialistes de les illes durant el procés participatiu que ha tingut lloc els darrers mesos.

"Com a participants de Balears, ens repartirem en les diferents comissions per defensar el que han proposat els nostres militants, que són esmenes organitzades en tres grans pilars: el fet diferencial balear, primàries obertes i una major participació i democràcia", ha explicat Pere Joan Pons, secretari d'Idees i Formació de l'Executiva del PSIB-PSOE i coordinador de la conferència política a Balears.

Pons ha explicat que, en primer lloc, "defensarem el reconeixement de la diferència de Balears perquè s'entengui que necessitam un tractament diferent, en matèria de finançament, en matèria de llengua, en matèria de connectivitat tant entre illes com amb les diferents ciutats espanyoles, etc." La diferència que constitueix el territori insular fa imprescindible un "tractament específic", ha apuntat.

El segon gran bloc d'esmenes és el dedicat a les qüestions que van sortir del congrés. "Demanarem un procés de primàries obertes per als candidats als grans municipis, als consells insulars i per suposat a la Comunitat Autònoma. Aquesta és una proposta que s'ha rebut tant en esmenes individuals com des de les federacions i agrupacions", ha explicat Pons.

Finalment, els participants de Balears defensaran esmenes lligades a una major participació i democràcia. "Lògicament hi haurà també propostes en matèria d'economia, d'emprenedoria i d'altres, però aquests tres grups són els principals", ha afegit.

Pere Joan Pons ha assenyalat que aquestes esmenes estaran defensades pels 16 participants de Balears a la Conferència Política, que són sis membres elegits pel darrer Consell Polític del PSIB (Sílvia Cano, Marta Díaz, Vicenç Tur, Margalida Font, Andreu Alcover i Pere Joan Pons), els sis membres nats dels òrgans federals del PSOE (Francina Armengol, Xisco Antich, Marc Pons, Vicent Torres, Aina Calvo i Bel Oliver), el representant de Joventuts Socialistes, Juli Dalmau, i els representants municipals (Xisco Miralles Pere Moll i Bernat Coll).

La Conferència Política del PSOE és la culminació d'un procés de debat per dissenyar i definir el programa del PSOE per als pròxims anys. Aquest procés, que ha durat vuit mesos, s'ha estructurat en set diàlegs sectorials : Europa, creixement econòmic, fiscalitat, aprofundiment democràtic, igualtat, estat del benestar i societat del coneixement.

A Balears s'han organitzat més de 60 assemblees obertes a la ciutadania i 40 reunions amb entitats i professionals experts en cada matèria per preparar les aportacions als diàlegs.

"Mai un partit polític havia organitzat un procés de debat tan obert, tan ampli i tan participatiu", ha explicat Pons. De fet, el coordinador de la Conferència Política al PSIB, ha destacat que "per primera vegada, la Conferència Política permet aportacions i esmenes de qualsevol ciutadà que vulgui aportar la seva proposta per al futur del país, de forma directa, sense filtres".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube