Imprimeix
PDF

Armengol: “la Conferència Política ha estat un èxit rotund de la que sortim reforçats”

Foto delegació i convidats del PSIB-PSOE a la Conferència

Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE, ha valorat molt positivament els resultats de la Conferència Política del PSOE, celebrada a Madrid, de la qual "sortim més reforçats i amb un projecte alternatiu d'esquerres".Per Armengol, "la Conferència ha estat un èxit rotund" i ha destacat la incorporació en el document final de la major part de les esmenes presentades des de les Illes Balears. La líder socialista ha mostrat la seva satisfacció al haver-se acceptat les esmenes sobre el reconeixement de la insullaritat, i especialment la d'un nou REB.

Armengol ha afirmat que el document final de la Conferència recull també les aportacions fetes des de les Illes en el tema turístic i que afecta tant a la necessitat de reconversió de les zones madures, situació dels fixos discontinus o la connectivitat. Francina Armengol ha explicat que un altre de les esmenes acceptades és la que defensa la necessitat de que qualsevol reforma educativa es farà amb el consens de la comunitat educativa i ha ressaltat aquesta diferència en relació amb el que està fent a les Illes Balears el Govern Bauzá amb el TIL.

Finalment, Armengol ha posat en valor el compromís que surt de la Conferència per celebrar eleccions primàries obertes per a l'elecció del candidat a la Comunitat Autònoma.

Posar les bases de l'Espanya del futur

El PSIB-PSOE ha participat en aquesta Conferència Política amb una delegació formada per Sílvia Cano, Marta Díaz, Vicenç Tur, Margalida Font, Andreu Alcover, Pere Joan Pons –escollits pel Consell Polític del PSIB-; Francina Armengol, Xisco Antich, Marc Pons, Vicent Torres, Aina Calvo, Bel Oliver –com a membres dels Òrgans Federals del PSOE-; Antoni Manchado –en representació de les organitzacions sectorials-; el representant de Joventuts Socialistes, Juli Dalmau; i quatre representants municipals: Xisco Miralles, Tomeu Morro, Francesc Ametller i Pere Moll.

La Conferència Política va començar amb l'elecció de la Mesa que va presidir la secretària general del PSIB-PSOE. Francina Armengol va aprofitar la seva intervenció en la Conferència Política per destacar la importància d'aquesta cita de cara a donar "la resposta valenta, sòlida i il·lusionant des de l'esquerra que els ciutadans estan esperant". Per Armengol, aquesta conferència "és el punt de partida d'un partit i d'un projecte que està canviant" i va afegir que servirà "per posar les bases de l'Espanya del futur".

La secretària general del PSIB-PSOE va utilitzar en la seva intervenció inicial per reivindicar l'Espanya plural a través de la salutació als assistents amb totes les llengües oficials. Francina Armengol, va reclamar als assistents a aquesta Conferència "grans objectius, mirada llarga, responsabilitat, un partit unit i fort i molta feina" per no fallar "a la gent que està esperant la nostra resposta, tant als que ens van votar com als que ens van deixar de votar". La dirigent socialista, que va reivindicar els èxits dels governs socialistes, va demanar també la necessitat de reconèixer els errors comesos.

Armengol també va voler recordar en el seu discurs la lluita de la comunitat educativa de les Illes Balears. A més de posar-se una llaçada verda, la dirigent socialista va aprofitar per denunciar davant tots els assistents a la Conferència que "a Balears, el PP persegueix als professors per posar-se samarretes verdes i defensar l'escola pública".

Francina Armengol va finalitzar la seva intervenció recordant el vers del poeta eivissenc Marià Villangómez "voler l'impossible en cal i no que mori el desig".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube