Imprimeix
PDF

Balears lidera la caiguda de l'atur a l'abril, amb 5.501 desocupats menys

L’atur baixa en 5.501 persones l’abril a Balears, amb cinc mesos consecutius de descens, i se situa amb 1.638 aturats menys que fa un any.

L’afiliació se situa l’abril en 398.124 afiliacions a Balears i creix en 23.595 (6,30%) respecte el març passat, el major augment d’un mes d’abril des de l’any 2007.

Amb les dades d’afiliació d’abril es confirma que la creació de llocs de feina arran de l’inici de la temporada turística augmenta a un ritme major que en els anys anteriors.

Balears lidera la creació d’ocupació a Espanya: un de cada quatre nous llos de feina generats a Espanya són de les Illes.

El serveis ja generen ocupació neta, amb un 0,3% de treballadors més que abril de 2010; el turisme encapçala la recuperació interanual de l’ocupació, amb un 2,8% més de treballadors.

La contractació mostra un increment intermensual del 26,1% respecte al març passat a Balears i del 10,8% interanual.

L’atur a Balears ha baixat l’abril en 5.501 persones (-6,24%) i se situa en 82.626 persones. És el cinquè mes consecutiu que es produeix un descens, fet que no es produeix a cap altra comunitat autònoma i és la major reducció percentual a nivell nacional.

L’atur baixa durant el mes d’abril a totes les illes: a Mallorca (-4.075), Menorca (-374), Eivissa (-925) i Formentera (-127)

Balears lidera la reducció percentual de l’atur a Espanya: gairebé un de cada deu persones en què s’ha reduït la desocupació a nivell nacional provenen de les Illes.

A Balears l’atur acumula un descens de -8.662 persones (-9,4%) en el primer quadrimestre de 2011, que contrasta amb un augment del 4,1% a nivell nacional. De fet, les Balears és l’única comunitat autònoma que presenta un balanç de reducció de l’atur en aquests primers quatre mesos de l’any.

Les dades d’abril confirmen la tendència de reducció interanual de l’atur a Balears. En concret, el número de desocupats s’ha reduït en -1.638, un -1,94%, confirmant que la reducció de l’atur al llarg del 2011 no és un fenomen estacional.

Balears és una de les tres comunitats, juntament amb Canàries i Madrid, que ja té menys aturats que fa un any.

Teniu més informació en els documents adjunts (enllaç 1 CAIB, enllaç 2 CAIB ).

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube