Imprimeix
PDF

Armengol: "En dos anys, Rajoy ha retallat drets i llibertats, ens ha endarrerit 30 anys en democràcia"

FAS Psib 20novEl Govern Rajoy, combinat amb una majoria absoluta de Bauzá "han estat nefastos per a les Illes Balears. Ens han esborrat del mapa i ningú ens ha defensat". La LOMCE, la Reforma Laboral, la reforma de les pensions i la Llei de Seguretat Ciutadana són algunes de les normatives que han llevat drets socials i civils a la ciutadania, aprofitant la crisi per canviar el model de societat.

El PSIB-PSOE ha denunciat que els dos anys de govern de Mariano Rajoy a Madrid, combinats amb una majoria absoluta de JR.Bauzá aquí, han estat "nefastos per a les Illes Balears". "Ens han esborrat del mapa des del govern d'Espanya perquè no han arribat cap de les inversions necessàries per a aquesta comunitat autònoma", ha explicat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol.

La socialista ha recordat que Balears "no ha rebut ni un euro" de les inversions estatutàries destinades a potenciar el turisme, recerca, I + D + i, o la xarxa ferroviària. Rajoy fa "molts de kilòmetres de AVE per la península i deixa Balears sense transport ferroviari ", ha denunciat.

També ha deixat Balears "a la coa de les inversions de tota Espanya, amb només 66 euros per capita en els pressuposts generals del 2014", ha afegit. "Rajoy ens margina de forma estrepitosa i el president no és capaç de defensar-nos. No ha estat capaç o no li ha interessat", ha criticat Armengol.

Rajoy ha comès un "gran frau electoral", amb les seves retallades, que han estat aplicades sense miraments pel Govern Bauzá, per exemple en matèria d'educació o sanitària. Armengol ha recordat com Rajoy deia, en campanya electoral: "lo recortaré todo salvo sanidad, educación y las pensiones". Precisament aquests han estat els grans retalls d'Espanya, acompanyats amb una pujada d'imposts sense precedents.

Menys serveis, menys drets i més car el cost de la vida. Per això els governs del PP han provocat, en dos anys, més desigualtats i més pobresa. "Ha crescut la riquesa dels multimilionaris, i de cada vegada hi ha més gent que no té res", ha denunciat Armengol, qui ha recordat que a Balears ja un 18,5% de la població viu baix el llindar de la pobresa.

Retalls de drets i llibertats que ens fan tornar 30 anys enrere

De fet, Rajoy i Bauza "s'han dedicat a fer exactament el mateix: a anar contra els drets socials, civils i democràtics de la ciutadania". El PP "ha utilitzat la crisi com a excusa per canviar el model de societat", ha apuntat.

En matèria sanitària, per exemple, el Govern Rajoy ha acabat amb el dret a la salut, que passa a ser un bé de consum del que només poden gaudir els assegurats o beneficiaris. Han introduït copagaments sanitaris, fins i tot als pensionistes i als malalts crònics, i ara en preparen de nous. Apart de que l'aplicació cruel i estricta de les normes de Madrid han exclòs del sistema sanitari a milers de persones, mentre la resta ha hagut de pagar 10 euros per la targeta sanitària.

A Espanya amb la LOMCE i a Balears amb el TIL, el PP ataca l'educació pública adoptant lleis i mesures sense cap tipus de consens ni de diàleg ni amb els mestres, ni amb els pares i mares, ni amb els alumnes. Han fet una pujada brutal de taxes universitàries (de fins al 150% en algunes matrícules), pel que "moltes famílies s'han de plantejar ara a quin dels seus fills poden pagar l'educació universitària". Els retalls pressupostaris i la llei Wert "són un atac frontal a la igualtat d'oportunitats i deteriora la qualitat de l'ensenyament", ha denunciat Armengol.

Rajoy ho ha retallat tot i no ha estat capaç de donar resposta a la major preocupació de la ciutadania: la manca de feina. La reforma Laboral ha suposat una pèrdua de drets que ja pensàvem consolidats, ha provocat "més precarietat i pitjors condicions laborals per als que tenen feina, amb l'abús dels treballadors de l'hoteleria que hem pogut constatar aquest estiu", ha recordat Armengol.

I al mateix temps, Rajoy i Bauzá han destrossat "qüestions que no ens pensàvem mai haver de retornar: un atac frontal als drets civils i llibertats que havíem aconseguit durant tants d'anys", ha dit. La Llei de Seguretat Ciutadana a Madrid i la Llei de Símbols a Balears, que precisament són notícia aquesta setmana, són "lleis repressores, que persegueixen als ciutadans que volen defensar els drets que haurien de ser defensats pels que governen".

"Crida l'atenció que els poders públics no es dediquin a defensar els drets i llibertats de la ciutadania, sinó a perseguir-los, per poder tancar la boca als que discrepen", ha dit Armengol. "Pensàvem que això no ho hauríem de tornar a veure a Espanya ni a les Illes Balears", ha afegit.

En aquests dos anys, el PP ha impulsat també la Llei de taxes judicials, que va acabar amb la justícia gratuïta per a tots, la Llei de Costes -que privatitza i ven el que fins ara era de tots- , la llei que ha impedit trobar una solució i posar fi als desnonaments, el Decret llei de Radiotelevisió Espanyola, i la reforma de la Llei de l'avortament, entre d'altres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube