Imprimeix
PDF

MANIFEST DEL PSOE PEL DIA INTERNACIONAL DE LA LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

logo ok La Violència de gènere, lluny d'estar en el camí de resoldre's, sembla que està vivint un dels seus pitjors moments i ho sabem perquè s'està silenciant.

S'estan silenciant les dades, les condemnes públiques, les campanyes de sensibilització i el que és pitjor, les dones que són víctimes d'aquesta xacra estan triant el silenci i no la denúncia.

La crisi ens afecta a tots i a totes, però als qui estan en situació de vulnerabilitat molt més, les dones que es troben en situació de maltractament ho tenen més difícil per trencar amb ella, per sortir de l'espiral de la violència necessiten ajuda, una mínima seguretat que van a poder refer les seves vides i la crisi els suposa un mur que en la majoria dels casos es fa infranquejable. I aquí està o hauria d'estar, el Govern per trencar aquest mur, no obstant això no ho està fent. I com ho sabem? Perquè hi ha menys cridades d'auxili, hi ha menys denúncies i estan augmentant el nombre de dones que retiren les denúncies. La violència s'està quedant de nou a casa, de portes cap a dins.

El Ministeri calla, repeteix de forma anodina els seus comunicats de premsa cada vegada que una dona és assassinada, mers curta i pega d'anteriors notes. Aquest és el treball del Ministeri que hauria d'estar protegint a les dones, la resta de la seva labor es resumeix en reculades i retallades. La retallada pressupostària que ha sofert la Llei Integral Contra la Violència de Gènere en aquests anys de Govern del PP ha estat sagnant, ja supera el 28%. El que suposa menys atenció, menys sensibilització, menys prevenció i més dones que no poden sortir de l'espiral de violència. Per a més provocació anuncien una Estratègia Nacional contra la violència de gènere que diuen està dotada amb 1.500 milions de pressupost, bé, hem preguntat i examinat els pressupostos, i ni han contestat i tampoc hem trobat gens, ni un cèntim extra. Pura propaganda.

En el PSOE som conscients que en els últims 10 anys han estat assassinades més de 700 dones i també som conscients que quan vam tenir el privilegi de governar aprovem una de les lleis més avançades en el nostre entorn i potser del món, una Llei que va iniciar el camí per a l'eradicació de la violència de gènere al nostre país i que necessita del continu suport i desenvolupament per veure aconseguit la seva fi.

En aquests dos anys de govern popular ens hem trobat amb autèntiques barbaritats, com el desmantellament de molts centres d'atenció a víctimes que han vist reduïda la seva labor al no tenir fons o que directament desapareixien en mancar de pressupost. Hem vist, o millor dit, no hem vist més que una sola campanya de sensibilització en dos anys, una campanya la distribució de la qual no va correspondre a criteris de sensibilització cap a les dones, ni als interessos de la lluita contra la violència de gènere, ja que la seva difusió no es va realitzar tenint en compte la cobertura mediàtica.

Perquè la lluita contra la violència de gènere té caràcter integral hi ha altres lleis que l'afecten directament i si canvien aquestes lleis provoquen també passos enrere, com així ha passat amb la nova llei educativa i la desaparició de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, clau en la prevenció de la violència.

I al món rural aquestes retallades es fan més visibles i encara es faran molt més quan la Reforma de l'Administració Local es faci efectiva. Perquè amb aquesta reforma del PP acabarà amb molts serveis municipals i en concret amb els relacionats amb la promoció i protecció de la dona, desapareixeran els programes d'atenció a les dones, els punts d'informació, els pisos d'acolliment per a dones maltractades, o els programes de recuperació per a víctimes de violència de gènere I les dones que viuen allunyades de les grans ciutats, què faran? És un veritable atac feia elles, feia totes les dones.

Per aquestes raons, per les dones que són víctimes de la violència de gènere, per la dignitat de la nostra societat, exigim en aquest Dia Internacional de Lluita Contra la Violència de Gènere, que el Govern reactivi i desperti a la Llei Integral Contra la Violència de Gènere, amb un pressupost apropiat i suficient, que torni a coordinar a les administracions, que anul·li la reforma local i torni a educar en igualtat. En definitiva, exigim que el Govern lluiti de debò contra la violència de gènere, que s'impliqui amb totes les seves conseqüències i treballi per a això amb les organitzacions de dones.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube