Imprimeix
PDF

Antich acusa al PP de voler aprofitar la crisi per eliminar drets socials

52El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, va dir ahir que el PP vol aprofitar la crisi per eliminar drets socials, i va afegir que el candidat del PP no vol debatre en públic perquè no tenen projecte propi i  cada vegada que parlen perden vots.

Per la seva part, la candidata al Consell de Mallorca, Francina Armengol, va afirmar:  “Ja és hora que el PP surti i participi en la campanya”. I sobre la mateixa qüestió, el vicesecretari general del PSOE, José Blanco va dir que "el candidat del PP no vol debatre amb Francesc Antich perquè no té projecte ni programa i no té allò que ha de tenir". Blanco, Antich i Armengol varen fer aquestes afirmacions durant un sopar-miting que va tenir Antich acusà el PP de voler privatitzar la sanitat i d'emprar la crisi com a excusa per "desmuntar" l'estat del benestar. "Que xerrin clar i que vinguin a debatre i expliquin a la gent què representen". Són "la dreta de sempre multiplicada per dos", perquè "Bauzá i Delgado són dos señoritos", rematà.

Antich recalcà que Bauzá el convida a debats i després, com ahir a la Ser, "no s'hi presenta". "Que em cridi allà on vulgui, que vull debatre", sentencià. El popular, que fou l'únic candidat que no acudí a la cita de l'emissora de ràdio, afirmà que sols participarà en un únic debat durant la campanya. Serà un dels dos prevists per IB3 Televisió i vol que sigui Antich qui triï si vol Bauzá en el cara a cara o en el debat amb la resta de candidats. El popular remarcà que el president encara no ha concretat quin model vol. IB3 té previst fer un debat amb tots els candidats amb representació dia 12 i un cara a cara entre Antich i Bauzá el 15.

La cadena, però, ja ha fet arribar a la Junta Electoral una proposta per si només es fes el cara a cara. Si fos així, IB3 ampliaria la cobertura de la resta de candidats. PSM-IV-ExM hi farà al·legacions i dilluns la Junta decidirà.

Però en l'acte dels socialistes, la candidata al Consell, Francina Armengol, també carregà contra el popular i repetí que "té por", por "d'esglaiar" la gent amb les seves propostes. A la vegada, advertí que la seva contrincant, Maria Salom, retallarà les polítiques socials i els drets públics i impulsarà més urbanitzacions i el segon cinturó. "Aquest és el programa ocult del PP i, si no, que surtin i ho diguin, que ja és hora que en democràcia debatin", afirmà entre aplaudiments. Salom tampoc no s'ha prodigat en debats i l'aspirant del PP a Cort, Mateu Isern, s'excusa on el conviden.

Al marge d'aquesta polèmica, el ministre de Foment i dirigent socialista també es referí a les enquestes negatives per al seu partit a les Illes. "Fa quatre anys les enquestes deien que Matas seria president i ja veis on és", afirmà pel que fa a la imputació de l'expresident per corrupció. Blanco recordà que el popular Mariano Rajoy es passejà pertot arreu posant Matas com a "exemple de bona gestió, honradesa i transparència". Ara, va dir, "estic desitjant veure a qui posa d'exemple, perquè no serà president".

"Deixau que ells continuïn amb la borratxera psicològica. Ells, que continuïn celebrant les enquestes; nosaltres celebrarem els resultats", assegurà el socialista. Durant la seva breu intervenció, defensà la cooperació entre governs socialistes i posà d'exemple els convenis de carreteres, "que han permès més inversió que mai". Afirmà que la dreta no dóna mai res a Balears i recordà que en aquestes eleccions no es decideix si Rajoy serà president, "que no ho serà perquè tornarà a perdre". Sentencià que el PP només es "diverteix" quan hi ha aturats i les coses van malament, perquè en treuen rèdit. I advertí que "si no hi hagués un govern socialista a Espanya les coses per a la gent que ho passa malament serien infinitament pitjor", perquè es retallarien les polítiques socials. Acabà demanant als seus que treballin cada vot, perquè "cada vot pot ser un govern o una majoria".

Antich assegurà que el seu govern s'ha "romput la cara" per combatre la crisi i ha impulsat la recuperació. I advertí que "no és el mateix" que "toregi el temporal" l'esquerra que no la dreta, perquè els aturats han rebut més ajuts per trobar feina. "Si la dreta governàs, no ho faria", recalcà. Elsocialista insistí que el seu principal objectiu serà sortir de la crisi sense "retallar" l'estat de benestar i sense deixar ningú pel camí. "Aquesta terra no es mereix tornar enrere, a les formes de gestió del PP i amb més desigualtat", sinó que es mereix un projecte "solidari" com el dels socialistes.

Armengol defensà les polítiques socials, subratllà que les maneres del PP "ens feien empegueir" i contraposà l'aposta dels socialistes per l'educació pública, la sanitat pública i els serveis socials amb la voluntat del PP d'emprar la crisi "com a excusa" per retallar. "Quan el PP diu que sobra administració pública, diu que sobren drets", asseverà.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube