Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que la Llei local del PP no dóna resposta a cap dels reptes del món local

Xisco MirallesFrancesc Miralles, secretari de Política Municipal: "Aquesta llei ni agilita serveis ni simplifica la vida dels ciutadans. El que fa és eliminar serveis i perjudicar, com sempre, als més febles."

El PSIB-PSOE s'ha sumat avui a les protestes i crítiques a la Llei de Racionalització de l'Administració Local, que es celebren a tota Espanya. "Aquesta llei ni agilita serveis ni simplifica la vida dels ciutadans. El que fa és eliminar serveis i perjudicar, com sempre, als més febles", ha denunciat Francesc Miralles, secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE.

Miralles ha opinat que aquesta llei és part d'una estratègia més ampla del PP: "fer veure que racionalitzam i optimitzam l'Administració quan simplement volem retallar en personal, en pressupost i en prestacions, i obrir la porta a la privatització de molts de serveis que actualment presten les administracions locals".

"En aquesta Llei, no trobam cap resposta als reptes del món local: Quin estalvi econòmic genera aquesta reforma? Quines duplicitats a l'Administració Pública hi ha i cal suprimir? Com finançarem els serveis públics? Per què aquesta reforma no es fa amb la del conjunt de l'Estat? Quins serveis per als ciutadans agilitza i simplifica?", demana.

Més bé al contrari: amb aquesta reforma, els Ajuntaments perdran l'autonomia i la capacitat de decisió sobre els serveis que presten, amb tota probabilitat perdran part del finançament d'aquests serveis que reben de les CCAA i/o de l'Estat, i això, acabarà repercutint en un major cost per als ciutadans, ha advertit.

Afectarà, entre d'altres, als serveis de recollida de fems, de subministrament d'aigua, de pavimentació de carrers. I també als serveis socials, sanitaris i educatius dels municipis: escoletes, escoles de música, residències, centres de dia, programes d'ajuda als més necessitats...

Miralles ha advertit que "retallar pressupost i retallar serveis suposa retallar drets" i això afecta, sobre tot, als que més ho necessiten, ja que "juguen amb desavantatge" per la manca d'igualtat d'oportunitats d'accés a la justícia, la salut, a prestacions socials o a l'educació.

Ha afegit el batle d'Algaida que, avui en dia, malgrat les acusacions totalment infundades del PP contra els ajuntaments, "no hi ha millor opció ni pública ni privada que els Ajuntaments a l'hora de prestar els mateixos serveis amb el mateix grau d'eficiència, cost, qualitat, intensitat i satisfacció per part dels ciutadans i ciutadanes".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube