Imprimeix
PDF

Sílvia Cano: «La religió torna a decidir la moral i la política del Govern espanyol, com en temps de Franco»

grup de dones octubre 2013

Les dones socialistes lluitaran contra aquest retrocès brutal dels drets i llibertats que és la reforma de la llei de l'avortament de Gallardón.

La reforma de la Llei de l"avortament que defensa el Partit Popular «és una mostra clara de la misoginia i la intolerància del Govern d"Espanya, que ha tornat fer de la moral religiosa l"eix de la seva política, com en època del General Franco». Així s"ha expressat Sílvia Cano, secretària general dels Socialistes de Mallorca i membre del Grup de Dones de Mallorca, davant l"aprovació pel Consell de Ministres del projecte de reforma de la Llei de l"avortament.

La reforma del PP «ens tracta d"incapaces, de víctimes de l"avortament, quan en realitat som víctimes del integrisme catòlic del Govern», ha opinat Cano. El projecte suposa un retrocés brutal en matèria de drets sexuals i reproductius, comparable al que varen patir les dones d"Iran en les seves llibertats, amb la victòria del règim dels Aiatol·làs" , ha explicat la socialista. «La religió, com en temps del nacionalcatolicisme, torna a regir les polítiques del Govern. Pasam d"una democràcia a una teocràcia», ha apuntat.

Rajoy de «només vol ser europeu amb el compliment del dèficit, mentre allunya a les dones espanyoles de les europees amb les seves polítiques». De fet , Espanya abandona Europa amb aquesta contrarreforma ideològica, que atempta contra les dones i sobre tot, les més pobres. Rajoy i Gallardón possaran en risc les vides de moltes dones, que no podran anar a avortar a l"estranger, sinó que cauran en les xarxes clandestines.

El Grup de Dones dels Socialistes de Mallorca ja ha expressat en nombroses ocasions la seva oposició frontal a aquesta contrarreforma, que durà molt de patiment a moltes famílies, que hauran de veure com moren els seus infants, a les dones que hauran de tenir nins no desitjats i també a les dones víctimes d"una violació que no s'hagin atrevit a denunciar. En els casos de violació dintre de la família, no hi ha pitjor càstic que obligar a la dona a tenir el fill no desitjat fruit d"un incest», ha opinat Cano.

Els socialistes han estat sempre i continuaran profundament compromesos amb les dones. Lamentablement, les dones del PP estan massa cegades per l"extremisme i obliden que,elles també, són víctimes del patriarcat dels seus companys de partit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube