Imprimeix
PDF

Gabilondo: “hi ha algú a Balears que creu en l’educació”

 Durant un acte electoral, celebrat a Palma per donar suport al president del Govern i candidat del PSIB-PSOE a la reelecció, Francesc Antich, el Ministre d'Educació, Ángel Gabilondo ha enaltit el programa educatiu d'aquest partit, ja que "hi ha poques comunitats autònomes amb unes propostes tan explícites", el que, al seu parer, posa de manifest que "hi ha algú a Balears que es creu el tema de l'educació".

   Gabilondo ha recordat que la prioritat és aconseguir disminuir l'abandonament escolar, si bé ha considerat "injust" atribuir únicament al sistema educatiu, ja que les causes són "molt complexes i tenen una dimensió social, socioeconòmica i cultural".


   "Això no és per exculpar el sistema educatiu, sinó per involucrar", ha precisat, ja que aquest fracàs escolar ha estat provocat "entre tots i, per tant, s'han de prendre mesures socials, polítiques, econòmiques i educatives" per acabar amb aquesta situació.


   En aquest sentit, ha criticat que la "rigidesa" del sistema educatiu ha fet "un mal molt gran", pel fet que "una vegada que els estudiants elegien un camí, ja no podien moure's en cap altra direcció". Per això, ha destacat que tant la Llei d'economia sostenible, com la Llei complementària d'Educació han "flexibilitzat" l'educació, de manera que ara, una persona que ha fet Formació Professional pot acudir a la Universitat.


   A més, ha ressaltat que el Govern central ha destinat 500 milions d'euros a beques, cosa que, segons ha admès, és "poc", si bé "hi havia un 40 per cent menys quan va començar Zapatero”. També, s'ha compromès a treballar per incrementar el nombre de beques.

Per la seva banda, Antich ha ressaltat que durant aquesta legislatura, s'han impulsat gairebé 60 projectes entre noves escoles i reformes de centres educatius, alhora que s'ha creat el sistema de escoletes, s'ha dotat d'ordinadors a les escoles i s'han signat contractes programa amb alguns centres per lluitar contra el fracàs escolar.

PLA ESTRATÈGIC PER ACONSEGUIR L'ÈXIT ESCOLAR

   El candidat socialista ha manifestat que el gran repte de cara a la pròxima legislatura és aconseguir elaborar un Pla estratègic per aconseguir l'èxit escolar, mitjançant una avaluació de resultats i donant una major autonomia als centres, tenint en compte que "no tots tenen les mateixes necessitats i, per tant, han d'haver algun programa.

   A més, ha afegit que s'ha de seguir apostant per la FP i per donar una segona oportunitat als que hagin deixat els seus estudis, mentre que ha recordat que el seu objectiu és reduir durant les pròximes legislatura en 10 punts la taxa d'abandonament escolar.

   D'altra banda, Antich ha recalcat que l'Executiu continuarà acreditant l'experiència de molta gent que porta treballant en diferents àmbits durant molts anys sense cap tipus de certificat. Finalment, ha apostat per un "gran pacte" a nivell polític i social en matèria educativa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube