Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "El 2013 ha estat el pitjor any del Govern Bauzá"

FAS balanç2013La majoria parlamentària del PP ha perdut definitivament la batalla front a la majoria social perquè el Govern Bauzá ha actuat sense escoltar ni dialogar amb ningú.


EL 2013 "ha estat el pitjor any del Govern Bauzá, l'any en què la majoria parlamentària de Partit Popular ha perdut la batalla front a la majoria social del carrer". Així ho ha considerat la secretària general del PSIB-PSOE i portaveu parlamentària Francina Armengol, que avui ha fet balanç de l'any 2013 a les Illes Balears.

"El PP, amb l'excusa de la crisi econòmica, ha duit endavant el canvi de model social. Ha consolidat els retalls, la pobresa, l'atur i les desigualtats entre els ciutadans, i també ha adoptat altres mesures purament ideològiques, de retalls en drets civils i llibertats" ha denunciat Armengol.

"Si l'any 2012 va acabar amb l'eliminació del CES, un òrgan de control, ara hem acabat el 2013 amb l'aprovació de la llei símbols, que és un símbol d'un Govern que imposa, que no consensua, que elimina drets i llibertats i ,en aquest cas, una llei contra un dret reconegut i que va ser mal d'aconseguir a Espanya que és el dret a la llibertat d'expressió", ha apuntat.

La forma de governar del PP en el 2013 queda simbolitzat en tres moments molts concrets de l'any. Primer, la mort d'Alpha Pam, que posa de manifest la profunda retallada en drets de l'Estat del Benestar, el canvi del model sanitari i l'exclusió de tantes i tantes persones de la cobertura universal, que ara també té copagaments i llistes d'espera històriques.

El segon símbol del 2013 és la manifestació que va viure Balears el 29 de setembre, quan més de 100.000 persones sortiren al carrer per dir "NO" a Bauzá,a la seva forma de governar en contra de tothom i sense escoltar i per rebutjar "el TIL, que és una aberració que ha provocat la implosió del món educatiu", ha recordat. La secretària general del PSIB-PSOE s'ha mostrat molt dura amb el Govern que "ha provocat un any de greu confrontació amb el sector educatiu. I ara començarem el 2014 amb una nova jornada de vaga perquè aquest no conflicte no està resolt perquè no ho ha volgut resoldre el president Bauzá", que no ha dedicat ni 5 minuts als docents.

Armengol ha enviat un missatge de reconeixement i suport a la comunitat educativa per la seva defensa de l'educació pública, i especialment al director del IES Marratxí, Jaume March, que ara pateix en primera persona la persecució del Govern.

L'actitud del Govern Bauzá de governar conta tots i contra ha indignat fins i tot als empresaris, que es varen oposar frontalment a les seves polítiques. La foto de tots els empresaris contra els imposts de Bauzá i la seva forma de governar és un símbol més del 2013.

Armengol ha valorat també que el 2013 acaba "amb una nova crisi de govern", per la dimissió del conseller Delgado. Dues vegades ha hagut de canviar Bauzá el seu Govern, "un govern que havia de ser de diàleg i d'un nou impuls econòmic, però ha fet tot el contrari". En matèria econòmica, s'han consolidat les desigualtats, amb un 20 % de la població en el llindar de pobresa, 100.000 persones a l'atur, una precarietat laboral insostenible i un nou fenomen durísim a Balears: les persones que tenen feina, però no poden arribar a finals de mes.

I diàleg no n'hi ha hagut amb ningú. Armengol ha recordat que Bauzá ha seguit governant a cop de decret llei i no ha dialogat ni amb les forces polítiques de l'oposició, ni amb sindicats, ni entitats socials. Com a exemple, els pressuposts de la CAIB per al 2014, en els que no s'ha incorporat en la tramitació plenària ni una de les més de 500 esmenes presentades per l'oposició.

Armengol ha recordat que el PSIB-PSOE ha fet moltes propostes en positiu al llarg del 2013, com el blindatge de la despesa pública per a Salut, Educació i Benestar Social, a la que el PP s'ha negat. També varen plantejar els socialistes la Llei Antidesnonaments, que el PP no ha mostrat cap interès en accelerar tot i que és greu problema real al carrer, i va oferir fer un front comú per preparar el nou REB i anar a reclamar a Madrid el que el Govern central deu a Balears. Res d'això ha interessat a Bauzá. El PSIB-PSOE mantindrà la seva activitat propositiva en el 2014 per consolidar l'alternativa al govern del Partit Popular.

Finalment, la socialista ha recordat que l'any 2013 hagi estat també marcat pels casos de corrupció, de l'ex-president Matas -que encara ningú en el PP ha explicat- i també de l'ex-cúpula de Unió Mallorquina.

Delgado ha estat un mal conseller de Turisme

La dimissió de Delgado és "la segona crisi del Govern Bauzá en un any", ha recordat la secretària general, qui ha expressat el seu respecte per la decisió de Delgado de deixar la conselleria per "motius personals", que no coneixem. Ha recordat Armengol que l'ex-batle de Calvià té una sèrie d'assumptes judicials pendents, com el cas Ràdio Calvià i el cas Rocamar -que el PSIB ha denunciat en seu parlamentària- que poden tenir a veure amb la seva dimissió.

A nivell professional, el PSIB-PSOE considera que Delgado "ha estat un mal conseller de turisme" perquè ha governat només per a alguns. Baix el seu mandat, no ha estat capaç de millorar la situació de l'oferta complementària, i també s'han vist les temporades més curtes d'obertura de la planta hotelera a Balears. Igualment, Armengol ha recordat que la temporada històrica per als hotelers no s'ha traduït en absolut en una millora de la contractació ni de les condicions laborals dels treballadors de l'hoteleria.

Respecte a Martínez, el nou conseller, el PSIB-PSOE creu que durà una línia de feina molt similar a la de Delgado, ja que ha estat la seva mà dreta durant molts d'anys, inclús a l'Ajuntament de Calvià. Armengol ha recordat que Martínez també està implicat en l'assumpte del Hotel Rocamar.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube