Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebrarà en juliol una Conferència Política oberta i participativa, per definir la proposta i el programa socialista per al 2015.

Francina i Pedro SánchezEl vice-coordinador de la Conferència Política del PSOE, Pedro Sánchez Castejón, es reuneix amb el grup d'economia del PSIB-PSOE per començar a analitzar les propostes i com afrontar el pitjor problema de la societat actual: l'atur.

El PSIB-PSOE celebrarà el proper mes de juliol una Conferència Política oberta a la participació de la ciutadania, per definir les seves propostes de cara al 2015. Aquesta conferència és un dels dos compromisos que va adquirir la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, quan es va presentar candidata a la secretaria general del partit. "Jo em vaig presentar a la Secretaria General del PSIB-PSOE amb dos compromisos clars. Un és la celebració d'una Conferència Política oberta, participada de tota la ciutadania, que tindrem el mes de juliol. I la segona és que el cartell electoral per a la Presidència del Govern sigui elegit a través de primàries obertes. Aquest és el meu compromís, l'he anunciat i l'he defensat moltes vegades i dissabte ho proposaré a l'Executiva", ha explicat, durant una roda de premsa amb Pedro Sánchez Castejón, diputat socialista per Madrid.

Armengol proposarà a la Comissió Executiva Regional que les primàries siguin obertes als simpatitzants i ha expressat la seva confiança en que l'Executiva vegi amb bons ulls aquesta idea, ja que el PSIB ho ha defensat en moltes ocasions. Armengol ha recordat que, des del PSIB, ja es va defensar a la Conferència Política del PSOE, la possibilitat de fer primàries obertes a la comunitat autònoma, als consells insulars i als grans municipis. En aquests dos darrers casos no serà possible, perquè el Comitè Federal del PSOE no ho ha autoritzat, però sí es podrà fer a nivell regional, per a aquelles comunitats que ho sol·licitin. "Dissabte és la primera reunió de l'Executiva després de la decisió del Comitè Federal i així ho proposaré", ha dit Armengol.

La secretaria general socialista ha assenyalat que les primàries obertes són part del procés d'obertura del partit a la ciutadania, per fer-la més participativa del projecte polític socialista. Això també es farà a través de la Conferència Política que el PSIB-PSOE celebrarà a principis del mes de juliol i en la que s'espera la participació de prop de 400 persones entre convidats i delegats.

Aquesta Conferència Política s'estructurarà en torn a tres eixos principals: Creixement econòmic i ocupació; aprofundiment democràtic i reformes; i defensa de l'Estat del Benestar, dels drets civils i llibertats. El procés de la Conferència Política comença ja ara amb l'organització de 7 diàlegs sectorials previs que tindran lloc entre febrer i juny, en totes les illes, per afavorir el debat i l'intercanvi d'idees dintre i fora del partit.

Per començar a preparar l'eix del creixement econòmic i ocupació ha viatjat a Palma Pedro Sánchez Castejón, diputat socialista per Madrid i vice-coordinador de la Conferència Política del PSOE en matèria d'economia i ocupació.

Sánchez Castejón es reunirà avui mateix amb el Grup d'Economia del PSIB-PSOE per analitzar i debatre les diferents propostes que varen sorgir de la Conferència Política i també com afrontar el pitjor problema que té Espanya, que és l'atur i la situació de tantes i tantes persones que queden despenjades del mercat laboral, sense mesures suficients de formació ni de suport per part dels governs del Partit Popular. "L'atur de llarga durada és insostenible, més de la mitat dels joves segueixen sense un lloc de feina, els treballs són de cada vegada més precaris i mentrestant, el Govern Rajoy va aprovar ahir un real decret perquè aquells que tenen feina cobrin encara un poc menys i es dificulti encara més la creació d'ocupació", ha lamentat Sánchez Castejón.

El diputat madrileny s'ha referit també a les paraules del comissari de la Comissió Europea Olli Rehn, que avui mateix ha dit que l'economia espanyola pot tardar molt -al manco una dècada- en recuperar-se de la crisi. "M'impressiona la distància i la fredor amb la que alguns parlen del patiment d'altres persones", ha reconegut. I s'ha demanat, què està fent la Comissió Europea i què està fent el Govern d'Espanya per fomentar l'ocupació estable i la sortida de la crisi.

Tant Sánchez com Armengol han assenyalat que canviar les polítiques que es fan des de la Unió Europea és essencial per poder garantir una sortida de la crisi espanyola en millors condicions. "Per sortir de la crisi d'Espanya, hem d'aconseguir un gir de la polític econòmica i social a nivell europeu", ha dit el diputat.

Armengol ha apuntat que les eleccions europees i la celebració d'aquesta Conferència Política del PSIB-PSOE són les prioritats del partit en aquests moments. Per això, no ha volgut avançar si es presentarà o no a les primàries per encapçalar la candidatura socialista al Govern de les Illes Balears. "Quan s'obri el procés de primàries ja ho diré. En aquest moment, jo igual que altres companys, tindrem les mateixes oportunitats per presentar-nos", ha afegit.

Dissabte que ve es reuneix el Consell Polític del PSIB-PSOE -màxim òrgan de govern del partit entre congressos- i abans haurà una reunió de la Comissió Executiva.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube