Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acorda elegir la candidatura a la Presidència del Govern per primàries obertes a la ciutadania

Armengol en la intervenció en el Consell Polític 2La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha acordat avui matí que l'elecció del candidat o candidata socialista a la Presidència del Govern de les Illes Balears es farà mitjançant "un procés de primàries obertes a la ciutadania". Així ho ha anunciat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, durant la seva intervenció inicial davant el Consell Polític, l'òrgan més important del partit entre congressos, que avui ha celebrat la primera reunió del 2014. Armengol ha dit que és una decisió presa des de la coherència que representa haver defensat sempre les primàries obertes i ha afirmat que "és una decisió valenta, entusiasta i que demostra que els socialistes donam resposta a les demandes ciutadanes".

"Aquest és un partit que dóna resposta a les demandes de la ciutadania de més transparència, de més participació i més democràcia" ha defensat Armengol. Per això, en un gest de "gran generositat" per part de la militància, el PSIB ha decidit obrir-se a la ciutadania, tant en l'elaboració del seu projecte i el seu programa electoral, com en l'elecció dels seus candidats.

"Nosaltres som el partit que ha de governar i que ha de posar solucions als problemes que afecten a la ciutadania. Això ho hem de fer juntament amb la ciutadania", ha dit Armengol. Ha apostat la socialista per dialogar i consensuar des de ja les propostes socialistes. "No hem d'esperar a guanyar les eleccions i després començar a dialogar. Hem de parlar ja, hem de co-decidir amb la ciutadania les nostres propostes, i fer un projecte que pugui engrescar a molta de gent", ha opinat.

"No volem que els ciutadans diguin allò de 'no ens representen' , sinó que diguin com volen que els representem", ha declarat, per afegir que "la política segueix sent la millor manera per canviar les coses".

Per això, Armengol ha demanat als socialistes "més feina que mai" i ha anunciat que el partit cercarà una gran participació ciutadana en la Conferència Política que el PSIB celebrarà el mes de juliol, i que anirà precedida per set diàlegs sectorials al llarg dels propers mesos.

Al mateix temps, Armengol ha anunciat una oposició "forta i contundent a totes les institucions" en contra de les polítiques del PP que retallen en igualtat d'oportunitats, en justícia social i en democràcia. Ha mencionat, en primer lloc, "el greu conflicte obert" en matèria educativa a les Illes Balears, que no ha merescut encara "ni cinc minuts" del temps de JR.Bauzá.

"El Govern Bauzá vol fer del conflicte educatiu una tàctica electoral del PP", ha denunciat Armengol, qui ha criticat amb duresa els atacs contra l'Educació pública, "que és el que ens fa iguals, el que ens dóna la millor oportunitat de combatre les desigualtats". Primer va imposar al sector educatiu fortes retallades (120 M€) en programes i ajudes; i ara que la comunitat educativa s'ha rebel·lat, fan tot el que poden per tancar-les la boca.

Armengol s'ha referit a la Llei de Símbols, que "ataca directament la llibertat d'expressió que tant va costar aconseguir a Espanya" i ha anunciat que, si no es modifica, el PSIB-PSOE recorrerà als tribunals el decret que la desenvolupa "que vol prohibir fins i tot les cançons que no els agraden".

"La situació social és realment dramàtica", ha apuntat Armengol, qui ha recordat les més de 40.000 famílies de Balears amb tots els seus membres a l'atur i els milers de persones que "tenen una feina, però no poden fer front a les seves despeses". Ha tornat reivindicar la necessitat d'un Pla de Xoc urgent contra l'atur i ha reiterat que "la recuperació d'algunes xifres macroeconòmiques és una millora que la ciutadania no no veu per cap banda".

2014: any fonamental i any electoral

Armengol ha destacat que l'any 2014 és un any fonamental, perquè serà el darrer en què el PP pugui governar íntegrament a Balears, i també serà un any electoral a Europa. "Els socialistes podem guanyar les eleccions europees" ha dit Armengol, qui ha recordat com són moltes les decisions que es prenen a Europa i que afecten directament a la vida quotidiana dels ciutadans.

"La gent coneix la importància i parla cada vegada més d'Europa", ha dit Armengol. I ha opinat que "tenir una majoria d'esquerres al Parlament Europeu és imprescindible per poder canviar les polítiques d'austericidi, de retalls i de no prendre mesures per a la reactivació econòmica".

Apart de les eleccions europees, per les que Armengol ha demanat a la militància "més implicació i més feina que mai", l'any 2014 serà important perquè es podran visualitzar amb claredat les propostes socialistes que conformaran el camí cap a les eleccions municipals i autonòmiques del 2015.

En el Parlament de les Illes Balears, els socialistes podran debatre -finalment- propostes tan importants com la Llei d'Insolvència Singular, contra els desnonaments, que la cambra té aturades des de fa mesos perquè no considera que aquest sigui un problema urgent. Igualment, els socialistes tindran la oportunitat de defensar també una Llei de protecció del litoral de les Balears, que intenta posar fre als nous intents del PP de tornar "a lo de sempre: a la construcció, a l'edificació dels espais naturals que són de tots i que són tan importants també per al turisme", ha explicat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube