Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix al Govern que aturi l'estratègia repressiva per atemorir la comunitat educativa i la ciutadania

Pilar CostaEl Consell Polític aprova 4 resolucions: a favor de la llibertat d'expressió i en defensa de l'autonomia local; sobre la necessitat d'un nou Règim Especial Balear; en contra de la reforma de la llei de l'avortament; i per la convocatòria urgent de la Comissió de seguiment de Platja de Palma.

El Consell Polític del PSIB-PSOE ha exigit avui al Govern de les Illes Balears "que aturi l'estratègia repressiva per atemorir la comunitat educativa i la ciutadania", en una resolució aprovada durant la seva primera reunió anual. El Consell Polític s'ha manifestat clarament en contra de la "persecució ferotge dels docents i de determinats centres educatius", ha explicat la portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, amb una resolució "Per la llibertat d'expressió i en defensa de l'autonomia local".

En una roda de premsa per donar compta dels principals acords adoptats, Costa ha explicat la indignació i la crítica de la militància del PSIB-PSOE a l'actitud del president Bauzá "que no ha dedicat ni un minut del seu temps" a solucionar els problemes del món educatiu, ni a seure-se amb docents, pares i mares, "que seguim molt preocupats" pel conflicte educatiu.

"Bauzá ha decidit fer bandera del conflicte educatiu" , ha dit Costa, qui ha anunciat que el PSIB-PSOE emprendrà accions legals contra el decret que aprofundeix la Llei de Símbols, que està actualment en exposició pública, si es manté com està. "Aquest decret no desenvolupa la Llei, sinó que la modifica. A partir d'ara tot són símbols i estan tots prohibits", ha explicat, ja que passaran a considerar-se símbols també manifestacions gràfiques, sonores, etcètera. Aquesta nova iniciativa trepitja també l'autonomia local, ja que serà el Govern qui decideixi si els símbols adoptats pels ajuntaments, o inclús el govern de l'Estat o a nivell internacional són o no autoritzats a Balears. "Ara tenim censura prèvia i també a posteriori", ha lamentat Costa.

La resolució ha expressat també la solidaritat i suport als directors dels centres expedientats, tant a Mallorca com a Menorca, i amb la resta de la comunitat educativa.

Per altra banda, els socialistes han aprovat també una resolució, sobre l'avantprojecte de Llei de reforma de la llei de l'avortament del ministre Gallardón i han demanat la seva retirada. Costa ha explicat que, una vegada més, "el PP ha creat un problema on no n'hi havia, i on havia una llei acceptada per la majoria que no obligava a ningú, sinó que deixava llibertat a la dona per decidir". La proposta del PP lleva drets i obliga . "Esperam que l'oposició dintre del propi PP i de una gran part de la ciutadania faci que aquest avantprojecte no s'arribi a tramitar", ha dit.

En tercer lloc, el Consell Polític ha aprovat una resolució sobre la necessitat d'un nou Règim Especial per a Balears, com un objectiu essencial del 2014. Els socialistes volen que el nou REB sigui fruit "d'un ampli consens polític, econòmic i social" i per això han demanat novament al PP un espai de treball conjunt.

Finalment, el PSIB-PSOE ha aprovat una resolució més sobre la Platja de Palma, demanant la convocatòria urgent d'una reunió de la Comissió política de seguiment del projecte de rehabilitació integral de la Platja de Palma. "Aquesta comissió du dos anys i mig paralitzada, des que governa el Partit Popular", ha argumentat Costa.

La portaveu ha explicat que s'ha afegit un punt a l'ordre del dia del Consell Polític perquè la Comissió Executiva del PSIB pogués donar compte de la seva decisió "d'elegir el candidat o candidata socialista a la Presidència del Govern mitjançant un procés de primàries obertes a la ciutadania". La data d'aquestes primàries encara està per definir, però en qualsevol cas serà abans del mes de novembre, quan estan fixades les primàries a nivell de tot l'estat.

La portaveu ha recordat que l'any 2014 és un any molt important i ple de fites decisives per als socialistes, amb les eleccions europees el mes de maig, la Conferència Política del PSIB (juliol), conferències polítiques a nivell insular, i la celebració de les eleccions primàries per elegir candidatures, tant a nivell de les Illes Balears com per al candidat a la Presidència del govern d'Espanya. "Hem de veure com encaixam totes aquestes dates. La Comissió Executiva s'hi posarà a fer feina en els propers dies", ha conclòs.

Avui s'han aprovat també els canvis en la Comissió Executiva, amb el nomenament de Pepa Ramis com a nova secretària d'Igualtat del PSIB-PSOE i la creació d'una nova secretaria de Turisme i Connectivitat, que recau en el menorquí Damià Borràs. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube