Imprimeix
PDF

Antich afirma que l’atenció primària seguirà sent una prioritat la propera legislatura

63El secretari general del PSIB-PSOE es mostra rotundament en contra de que els ciutadans i ciutadanes hagin de pagar per a tenir accés a la sanitat pública 

El candidat del PSIB-PSOE a la presidència del Govern, Francesc Antich, ha manifestat estar "molt preocupat" després d'haver escoltat que "alguns" dirigents polítics han fet propostes de "privatitzacions i copagament" (taxa sanitària) per donar solució a la situació de dificultat econòmica en les illes. Davant això, Antich ha volgut deixar "ben clar" que els socialistes no estan "gens a favor" de que "la gent hagi de pagar per poder fer-se una radiografia o adquirir medicaments, en definitiva, per tenir accés a la sanitat pública" , ha remarcat. Després de visitar la Unitat Bàsica de Salut del Molinar, l'aspirant a la reelecció ha apuntat que aquest centre és "un bon exemple del que hem fet i del treball que volem seguir desenvolupant en Atenció Primària, que és la primera porta de la sanitat, la més propera dels ciutadans ", ha precisat.
Per aquest motiu, durant tota la legislatura "hem fet un bon treball per millorar aquesta proximitat" i ha anunciat, en aquest sentit, que l'aposta del PSIB va ser, precisament, "treballar en els pròxims quatre anys perquè els ciutadans tinguin més serveis i uns centres de salut més grans i adaptats a les seves necessitats ".

"Durant aquesta legislatura hem facilitat la incorporació de 150 professionals més a la xarxa sanitària pública balear, s'han renovat i construït 40 centres de salut, cosa que representa una inversió de 110 milions d'euros ", ha detallat Antich . Aquestes actuacions, ha afegit, han permès que "un de cada dos ciutadans de les Balears hagi vist millorar els seus centres de salut. Aquest és el treball que volem seguir fent ", ha assegurat. Així, la seva proposta electoral en matèria sanitària passa per reforçar l'atenció sociosanitària i donar resposta als malalts crònics. Es tracta de" buscar fórmules per a programar les actuacions que es duran a terme a Son Dureta ".

" En els nous centres de salut que s'han creat durant l'actual legislatura podem gaudir de nous serveis de pediatria o fisioteràpia que abans no teníem, el que obligava a que el pacient hagués de traslladar-se als hospitals ", ha apuntat. "Volem seguir millorant tota aquesta cartera de serveis a ciutadans i ciutadanes", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube