Imprimeix
PDF

Antich es proposa com objectiu “sumar economia i restar atur”

El secretari general del PSIB-PSOE defensa a Capdepera el paper de les institucions públiques en la reactivació econòmica 

64El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, ha assegurat a Capdepera que “sumar economia i restar atur” és un objectiu bàsic i “per això, ha dit, és necessària la coordinació entre les institucions públiques,  perquè quan l’activitat econòmica privada està aturada, les institucions públiques han de donar la cara”. En aquest sentit, el candidat a la presidència del Govern balear ha assegurat que “els socialistes ens rompem la cara” per estar sempre al costat de les persones que més dificultats tenen. Per això –ha dit-  no és el mateix donar suport a uns –els socialistes que defensam  valors com la igualtat d’oportunitats i el interès general- o als altres –el Partit Popular, que defensa un model basat en la especulació i els guanys ràpids- . El secretari general ha afirmat que aquesta legislatura, el Govern ha fet un gran esforç per sortir de la crisi amb l’ajuda de tots, i ha destacat els grans pactes amb empresaris i sindicats. “Es tracta –ha dit- d’aprofitar les energies de tothom”.   El candidat socialista ha fet menció especial  als convenis signats per part del Govern amb empresaris per tal que contractin treballadors i treballadores  que estan inscrits a les oficines del SOIB i evitar així el fet que, mentre a Balears tenim uns 80.000 aturats, els empresaris contracten uns 30.000 que no són de Balears. “És a dir, cada any, venen 30.000 treballadors de l’exterior a fer la temporada”, ha explicat. Sobre l’educació, Antich ha dit que s’ha de situar al cor de l’economia, i ha recordat que a Balears hi ha més de 20.000 aturats joves i molts d’ells, amb poca formació perquè varen abandonar els estudis massa prest. Per això, ha proposat donar una segona oportunitat de formació a aquests joves i fer un gran esforç en formació professional.

El candidat socialista ha destacat també el paper fonamental que li correspon al turisme en la recuperació econòmica i ha fixat com un objectiu bàsic  allargar la temporada. “Però per això, necessitam que els hotels estiguin preparats i hem de renovar determinades zones turístiques”

Antich ha recordat que les importants inversions que s’han fet des del Govern aquesta legislatura són els fonaments d’un sistema més igualitari, que cerca més cohesió i més benestar social. En aquest sentit, ha destacat especialment els nous centres escolars que s’han fet, així com els centres de salut o el desenvolupament de la Llei de Dependència. Antich ha explicat que quan va arribar al Govern es va trobar que els seus antecessors del Partit Popular no l’havien desenvolupada; “Ens vàrem trobar 4 o 5 mil peticions dins un calaix: ara més de 10.000 persones reben ajudes per  la Llei de Dependència”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube