Imprimeix
PDF

Antich demana a Zapatero fer possible un acord perquè Balears rebi 240.000.000 del fons de competitivitat

66El candidat del PSIB-PSOE a la presidència del Govern, Francesc Antich, ha reclamat al cap de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, fer possible un acord perquè Balears rebi 240.000.000 del fons de competitivitat, en recalcar la necessitat que " solucionem el conflicte d'aquests fons, que és el que dóna igualtat a Balears “. "Balears ho necessita i s'ho mereix, cal seure ja i arribar a un acord".


Així ho ha posat de manifest Antich durant el míting celebrat al municipi mallorquí d'Inca on, amb la presència de Zapatero i davant d'un total de 3.000 assistents, ha expressat la seva preocupació pel pes que el candidat del PP al Parlament, José Ramón Bauzá, "té a les Balears, i sobretot pels altres senyorets que l'acompanyen".

Antich ha aprofitat també per recriminar que el president nacional del PP, Mariano Rajoy, digués a l'inici de legislatura que "no era necessari reformar el sistema de finançament i que el PP a les illes" no digués res "davant d'això, lamentant que" només protesten quan el Govern és socialista, ja que si és del PP callen i s'ajupen el cap ". És per això que ha agraït a Zapatero haver procedit a la millora del model fiscal i l'augment de les inversions, principalment" en cadascuna de les polítiques que hem servit en dependència per a la millora del turisme i aeroports, entre d'altres "." Balears ha treballat molt i mai s'havia invertit tant diners de l'Estat en la nostra Comunitat Autònoma ", ha emfasitzat el líder socialista.
 

El candidat socialista ha repassat les polítiques impulsades durant aquesta legislatura en el marc de l'actual crisi econòmica i ha remarcat que el Govern ha aplicat "centralitat" i ha assolit nombrosos acords amb sindicats "per sumar economia i restar atur". Així, ha recalcat que "mai havia hagut tantes inversions públiques" i en aquest sentit ha recordat que s'han destinat més de 3.000 milions d'euros en mantenir més de 40.000 llocs de treball.

Unes actuacions, ha destacat, dirigides a donar suport l'estat de benestar, que en la seva opinió "és el patrimoni dels que no tenen patrimoni, de tots els ciutadans i que sempre tindrà el suport del PSOE". En aquesta mateixa línia, l'aspirant socialista a la reelecció com a president de l'Executiu balear ha remarcat que "estem impulsant un model més modern sense perdre de vista la necessitat de distribuir riquesa a través de serveis públics que fan que tothom pugui viure amb dignitat ".

Durant la seva intervenció, en què ha rebut en diverses ocasions l'aplaudiment del públic congregat al Poliesportiu d'Inca, Antich ha assenyalat que també s'han signat convenis amb les empreses mentre que s'ha facilitat l'accés a l'habitatge "a qui més ho necessita ", lamentant que en la passada legislatura" no hi havia política d'habitatge, projectes ni solars, sinó que Balears destacava per ser la primera Comunitat amb habitatges per a rics ".
 

Per la seva banda, la candidata del PSIB a la reelecció com a presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha confiat en seguir al capdavant de la Institució insular després d'una "difícil" legislatura en què, tot i estar marcada per la crisi econòmica , "el primer que ens ha preocupat ha estat l'ocupació" i un creixement econòmic "no basat en més ciment i en infraestructures que no serveixen per a res, com ha estat l'aposta del PP".
 

Després de manifestar que "hi ha moltes coses que s'han de millorar de Mallorca i no ens hem de resignar", ha apel·lat a l'impuls de polítiques que permetin créixer sobre la base del turisme a més de continuar treballant per les polítiques socials. En aquest sentit, Armengol ha recordat que malgrat les circumstàncies econòmiques, el Consell ha incrementat durant aquest mandat un 50 per cent el pressupost destinat a aquest àmbit.


Unes actuacions que ha contraposat a l'anterior legislatura presidida per Jaume Matas, en què "els diners van desaparèixer o van ser invertits en instal·lacions com al Palma Arena i un metro que s'inunda". "El PP no va pensar que calia fer places residencials o augmentar places per a persones discapacitades, una cosa que hem fet nosaltres amb més inversió que mai tot i la crisi", ha asseverat. Finalment, dirigint-se a Zapatero, ha recordat que va ser "fa anys, en les Primàries, quan el vaig conèixer, i quan ens va captivar amb la seva força, els seus valors i la seva mirada transparent plena d'il·lusió per un món millor".

Per la seva banda, la batlessa de Palma i candidata a la reelecció, Aina Calvo, s'ha dirigit als assistents per recordar-los que "guanyar és possible" i demanar-los que "no es deixin anestesiar pels de sempre ", que segons ella " arriben a aquesta campanya frescos sense que encara ningú conegui quines són les seves propostes ".


Calvo, que ha expressat la seva satisfacció per coincidir amb aquest acte el dia del seu 42 aniversari, ha afirmat així mateix que "els socialistes venim bregats per haver treballat molt per aconseguir un canvi". Finalment, ha recalcat que "tot el que en aquesta legislatura ha criticat el PP ara ho proposa com a mesures del seu programa electoral".

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube