Imprimeix
PDF

Els socialistes de Balears estam fent els deures per estar a punt per al 2015

FAS WEBArticle d'opinió de Francina ARmengol, secretària general del PSIB-PSOE, publicat a Diario de Mallorca.

Ara fa quasi dos anys que vaig ser elegida per primera vegada Secretària General dels Socialistes de les Illes Balears (PSIB-PSOE) amb el suport majoritari dels companys i companyes dels socialistes de les Illes Balears. I ho vaig ser assumint el repte que ens va plantejar la ciutadania després del 2011: abanderar canvis en la forma de fer política, fer propostes alternatives a la crisi actual, liderar la modernització i transparència en el funcionament intern d'un partit centenari, i obrir-lo a la participació ciutadana.

He arribat a l'equador del meu mandat i és un bon moment per fer un primer balanç dels principals objectius del programa pel que vaig ser elegida. Vaig defensar en primer lloc un model de partit obert, i per això vaig fer bandera ara fa dos anys d'una proposta que avui és una realitat, la de realitzar per primera vegada a les illes unes eleccions primàries obertes a la ciutadania, a militants i ciutadans simpatitzants.

Va ser el meu compromís, i avui és una realitat. Els ciutadans de les illes podran participar en la tria del candidat socialista a la presidència del govern de cara a les eleccions del 2015, i per això vull aprofitar per convidar a tothom que es senti proper als valors socialistes, que s'engresqui a votar i a participar.

Som ben conscient que aquesta és només una de les passes de les moltes que hem de donar per recuperar la credibilitat que vàrem perdre en aquests darrers temps, i per això vaig proposar fa dos anys celebrar una conferència política per debatre el corpus ideològic del que ha de ser el programa electoral del 2015. Una conferència política que vaig proposar que fos el més oberta possible, a col·lectius i ciutadans protagonistes del país, que volen decidir sobre el seu futur, i també sobre el nostre present.

Aquest compromís que vaig contraure amb els militants, simpatitzants i amb la ciutadania de les illes és avui una realitat, i els socialistes ja estam treballant per debatre en els pròxims mesos temàtiques al voltant de l'economia i l'ocupació, l'estat del benestar, la política educativa, les polítiques socials, la cultura, el territori, i els drets i llibertats, entre d'altres. Són temàtiques que volem abordar amb els sectors que lideren cada un d'aquests pilars, i amb ells volem fer un intercanvi de propostes per consensuar un programa electoral que en el 2015 sigui realitzable des del minut 1 si tenim la confiança de la ciutadania. Tota aquesta feina la traslladarem a una conferència una vegada estiguin resolts els lideratges del partit de cara als processos electorals, i serà la nostra fulla de ruta que marcarà els grans eixos de govern per al 2015.

Són dos compromisos quan vaig ser elegida que hem complementat amb una feina interna de modernització, treballant per ser més oberts, més transparents en els comptes, més rendició de la tasca feta, publicació de les declaració de renda dels càrrecs públics, amb un nou codi ètic, amb una xarxa interna de debat entre els militants i també impulsant fòrums de reflexió i pensament, com la Fundació Gabriel Alomar.

Una tasca que té altres fronts oberts durant el meu mandat: el de fer oposició al Partit Popular, crítica per una banda, però també constructiva, que ens ha portat a presentar propostes en matèria de fiscalitat més progressiva, d'habitatge públic i de fre als desnonaments, de suport a les polítiques socials, sanitat i en matèria educativa, a més d'exigir un millor finançament i més inversions a les illes, entre molts d'altres aspectes.

Si pens que els socialistes hem fet una oposició ferma a Balears, també som avui una veu forta a Espanya, i així ho hem plasmat en documents com la proposta federal del PSOE de la que hem participat activament amb un grup d'experts del món jurídic, de l'administració i de la política i que ha sumat a la proposta federal que inclou una reforma de la Constitució.

Avui els socialistes estam canviant la nostra forma de fer política i la nostra relació amb la ciutadania, amb el nostre propi funcionament intern, i per això jo també vull convidar a la ciutadania a participar d'aquest procés que estam fent els socialistes de les Illes Balears.

Per això, com a Secretària General, vull convidar ara que tenim en marxa ambdós processos a que s'engresquin a votar a les primàries, a que participin en la configuració del nostre programa polític, que ens ajudin a fer sentir la nostra veu a l'oposició a Balears, i també a nivell estatal i a sumar esforços per construir el projecte alternatiu a les polítiques del Partit Popular.

Els socialistes estam fent passos pas per canviar la forma de fer política a les illes, però sobretot per canviar les polítiques a partir del 2015. Aquest és el nostre objectiu, i volem comptar amb el màxim suport per fer-ho possible. Les eines són a l'abast, és el moment de participar.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube