Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE posa totes les facilitats per a que Bauzá pugui llegir les seves fitxes al cara a cara

67El PSIB-PSOE ha explicat, que en les negociacions per al cara a cara entre Francesc Antich i José Ramón Bauzá, s’ha cercat facilitar als populars totes les seves exigències per tal que el debat, “un servei públic als ciutadans” es pugui dur a terme. El portaveu del PSIB-PSOE Antoni Dieguez també ha lamentat que el PP pretengui que el proper cara a cara sigui un espai "rígid" en què no hi hagi un debat "pròpiament dit "ni un" intercanvi de parers ".

Així ho ha expressat el portaveu socialista, que ha estat present en la negociació entre IB3 i les dues formacions. Segons ha reiterat, els populars s'han comportat de manera "rígida i innegociable", a l'hora de com distribuir el temps.
  
"La proposta del PP era tractar molts blocs temàtics separats i detallats, fer dos o tres minuts de cada tema", ha afirmat Diéguez, que, a més, ha considerat que això més aviat és un debat de "fitxes", "que es presta a la juxtaposició d'exposicions i no al debat pròpiament dit "en no existir un intercanvi d'opinions.
  
Per la seva banda, la secretària d'Organització del partit, Rosa Maria Alberdi, ha recordat que Bauzá va dir de manera reiterada que acceptaria un debat en les condicions que Antich desitgés però que això, finalment, "no ha estat cert". Segons creu, el PP ha plantejat el debat amb unes condicions "molt rígides", el que no espera la ciutadania.
  
Diéguez ha recordat que el cara a cara tindrà lloc el proper diumenge sobre les 21.45 hores. Així mateix, ha detallat que contindrà diferents blocs com: Economia, que estarà subdividit en dues parts: Economia i Ocupació (durarà uns 16 minuts), i Turisme (16 minuts), Sanitat i Polítiques Socials (12 minuts), Educació (12 minuts) ; Territori (12 minuts) i un de caràcter institucional (16 minuts).
  
La proposta d'IB3 és que Cristina Bugallo moderi el debat, una cosa que els va bé als socialistes, els qui pensen que és una "bona professional".
  
El PSOE ha remarcat que la seva proposta de debat era basar-se en el sistema americà, de manera que cada candidat tingués el seu temps i el distribuís com volgués, sempre respectant el límit màxim. Així s’aconsegueix que hi hagi un debat "viu i amè", en el qual els participants es puguin interpel•lar mútuament". Els populars volen fer "dos minuts un, dos minuts un altre".

"Preferim el debat viu, davant del debat de fitxes", ha dit Diéguez, qui pensa que aquest segon mètode és un inconvenient per als ciutadans, als quals els interessa el debat on s’interpel•la el contrari i s’intercanvien opinions.

"Si accepten les nostres condicions, serà en les nostres condicions, però si no accepten les nostres, acceptem les d'ells", ha ressaltat Diéguez. "Hem manifestat a IB3 que a nosaltres ens va bé una cosa o una altra", ha prosseguit.

D'altra banda, el tema de corrupció "possiblement es tractarà" a la part d'economia i en la part institucional, ja que la corrupció, que és un tema "transversal, fa un mal terrible" a les empreses i moltes vegades trenca la lliure competència ".

"A poc a poc hi haurà una ciutadania que exigeixi que els candidats facin debats", ha apuntat Diéguez, després remarcar que "si el meu candidat diu que no vol debatre, m'avergonyeixo d'ell".

"Em sembla pueril que un candidat digui que té l'agenda atapeïda i no pot fer un debat", en al•lusió a unes declaracions de Bauzá. Per la seva banda, Alberdi ha indicat que "és una qüestió de prioritats i que és" més fàcil "parlar amb els convençuts que enfrontar-se a un debat públic.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube