Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa augmentar el pressupost de salut fins al 5,5% del PIB

74El PSIB-PSOE augmentarà el pressupost de Salut fins al 5,5% del PIB durant la propera legislatura, si torna a governar després de les eleccions del 22 de maig. Això suposaria un increment de 250 milions d'euros respecte al pressupost actual, que es situa en uns 1.168 milions d'euros, ha explicat el secretari general del PSIB-PSOE i candidat al a Presidència del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich.

Antich ha promès defensar amb fermesa les polítiques socials com la sanitat, prioritzant-les per davant d'altres partides o iniciatives.  Ha defensat el socialista els serveis sanitaris públics i accessibles per a tota la ciutadania, perquè “garanteixen la igualtat d'oportunitats i la cohesió social. Són el patrimoni dels que no tenen patrimoni”, ha dit.
“Serem molt bel•ligerants davant de qualsevol pas enrere que hi hagi en aquests temes", ha afegit Antich, en referència a les iniciatives del Partit Popular, que parlen de grans inversions però no descarten el co-pagament o la privatització.
"Ens dóna molta por aquells que plantegen revolucions que signifiquen minvar aquests drets i estendre cap a la privatització d'uns serveis que si ha de ser garantia de tots els ciutadans i ciutadanes s'han de gestionar i dirigir des del públic".
Antich ha recalcat la intenció del seu partit a seguir millorant les prestacions sanitàries públiques i, en aquest sentit, ha garantit que en la pròxima legislatura serà possible obtenir cita amb el metge de capçalera o amb la infermera d'atenció primària en menys de 48 hores.
També proposa el PSIB-PSOE que les persones amb un problema de salut greu o complex tindran "dret" a una segona opinió mèdica d'un facultatiu de lliure elecció que formi part del servei de salut públic balear. S'impulsaran també programes de prevenció, com ara l'obesitat infantil, que afecta a un de cada cinc menors de Balears, o el cancer de colon (per a tota la població entre 50 i 69 anys).
En matèria sociosanitària, Antich ha avançat la proposta socialista de convertir en espais sociosanitaris  els antics edificis de Son Dureta, Can Misses i Verge de Montetoro.


Podeu veure les principals propostes en matèria de salut al document adjunt.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube