Imprimeix
PDF

Antich promet cooperació institucional per a diversificar el turisme

75El candidat del PSIB a la presidència del Govern, Francesc Antich, ha promès avui que en la propera legislatura coordinarà l'actuació de les diferents institucions i sectors per incidir en la diversificació de l'oferta turística, element clau per a la superació de la crisi.
 


Segons l'opinió d'Antich, el "gran salt" en matèria turística en el pròxim quadrienni ha de ser la "unificació de criteri i accions" entre tots els agents implicats en l'àmbit turístic per millorar la qualitat i la varietat de l'oferta de Balears i diversificar el sector serveis en conjunt.

Segons ha indicat el líder socialista en un trobada amb representants del sector turístic, "les economies que tenen més diversificat el sector serveis són les que millor estan aguantant l'impacte de la crisi", de manera que l'arxipèlag ha d'accentuar les polítiques destinades a aquest objectiu.

El candidat a la reelecció com a president del Govern, que ha exposat el seu programa en matèria turística acompanyat per la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, i la número u de la llista municipal del PSIB a Palma, Aina Calvo, ha recordat que el turisme genera directament el 60% del PIB balear.

Antich s'ha compromès a modificar la Llei general turística per facilitar les reformes que necessiten molts establiments i suprimir els Plans d'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT) perquè "no han funcionat".

També ha assegurat que, si els socialistes continúen governant, ampliarà les accions per millorar la "connectivitat" aèria amb mercats consolidats i emergents més enllà de la temporada alta.

La consellera de Turisme, que concorre als comicis del proper diumenge com a número u de la llista del PSIB al Parlament per Menorca, ha incidit en la necessitat de "estructurar i comunicar" ofertes de vacances complementàries al sol i la platja com les centrades en la cultura , la gastronomia, l'esport o el medi ambient.

En la mateixa línia, abans de l'inici de l'acte, l'aspirant a la reelecció com a presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, ha destacat en declaracions als mitjans que la institució insular ha treballat per "posar en valor" el principal element diferencial de l'illa, el seu paisatge, i per això ha promogut la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat.

Armengol ha advertit que si el PP governa el Consell de Mallorca a la pròxima legislatura i manté la seva intenció de permetre la construcció de la urbanització d'Es Guix, la UNESCO podria retirar la declaració de Patrimoni de la Humanitat que ella espera que la Tramuntana obtindrà el mes que ve.

Aina Calvo ha explicat que el seu objectiu és "transformar Palma en una destinació de referència europea" com a lloc per ser visitat durant dos o tres dies i ha defensat el potencial turístic que representarà la posada en marxa del palau de congressos.

L'alcaldessa i candidata a repetir al capdavant de Cort ha recordat que el seu programa també inclou l'obertura comercial en festius a la zona del passeig del Born i el carrer Jaume III per millorar l'oferta als turistes.
 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube