Imprimeix
PDF

El PSOE denuncia una nova decisió del PP per afavorir les prospeccions petrolíferes, amb la modificació de la Llei de garanties ambientals

Sofia Hernanz FSE webLa diputada del PSOE al Congrés Sofía Hernanz ha denunciat una nova decisió del PP per afavorir activitats perilloses per al medi ambient, com són les prospeccions petrolíferes, amb la nova Llei de Responsabilitat Ambiental. La norma, que ahir va iniciar la tramitació "urgent" al Congrés, rebaixa la Llei de Garanties Ambientals aprovada el 2007 pel govern Zapatero, que va suposar un gran avenç en la prevenció d'activitats perilloses amb el medi ambient i per assegurar que "qui contamina, paga".

Segons la diputada, aquesta decisió del govern Rajoy se suma a la modificació de la Llei d'avaluació d'impacte ambiental, aprovada el passat mes de desembre, i torna a deixar clares les intencions del Partit Popular respecte a les prospeccions petrolíferes: "Rajoy i Soria s'estan garantint un informe d'impacte ambiental mediambiental positiu, que els permeti donar la llicència i començar les prospeccions enfront de les nostres costes".

La diputada del PSOE ha insistit que "volem denunciar-ho i volem evitar-ho, i només ho aconseguirem si ens unim tots els representants de Balears a Madrid, que és on es prenen les decisions sobre les prospeccions petrolíferes".

Una nova "oportunitat d'or" de votar contra les prospeccions

Precissament, Hernanz ha anunciat que el PP balear té una nova "oportunitat d'or" de demostrar que està en contra de les prospeccions petrolíferes, amb la votació que tendrà lloc dimecres vinent a la comissió de Medi Ambient del Congrés d'una proposició no de llei registrada per Izquierda Plural, que demana la paralització immediata dels projectes.

Els diputats del PSIB, Pablo Martín, Guillem Garcia i Sofía Hernanz han demanat al grup Socialista participar amb veu i vot a la comissió, substituint els membres titulars, ja que cap dels 3 no forma part d'aquesta comissió. "Volem ser-hi i votar perquè volem tenir una implicació personal en totes aquelles votacions en les quals se sol·liciti la paralització de les prospeccions a Balears." Una petició que ha rebut el vistiplau de la direcció del grup parlamentari socialista, de manera que els diputats del PSIB-PSOE podran participar-hi i emetre el seu vot favorable a la paralització de les prospeccions.

La proposta fa referència a les prospeccions que afecten Balears. Hernanz ha anunciat que el grup socialista presentarà una esmena per fer extensiva la petició de paralització al conjunt de la Mediterrània, ja que també es veuen afectades les costes de Catalunya i del País Valencià.

La diputada socialista desitja que els 5 diputats del PP balear "facin el mateix, que assisteixin a la comissió i que votin a favor d'aturar les prospeccions", com faran els diputats del PSOE balear. Segons Sofía, "és fonamental escenificar la unitat de tots els partits de les illes, en l'oposició a les prospeccions, però aqueixa unitat s'ha de traslladar a Madrid, que és on es decidiran".

Hernanz ha recordat també les paraules del president del PP d'Eivissa, Vicent Serra, quan va destacar la "importància dels gestos" en contra de les prospeccions. "Demanam gestos, que acudeixin a la comissió del pròxim dimecres, i demanam fets, que votin a favor de la paralització".

La comissió de Medi Ambient del Congrés està formada per un total de 44 membres, dels quals 23 són del PP, 13 del PSOE, 2 de CiU, 2 d'Izquierda Plural, 1 d'UPyD, 1 del PNV i 2 del grup mitx. Si els 5 diputats del PP balear demanen assistir a la comissió, com han fet els del PSIB, i voten a favor de la paralització immediata de les prospeccions, la iniciativa serà aprovada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube