Imprimeix
PDF

Antich promet que la Llei d’Igualtat serà la primera que aprovarà el nou Parlament si torna a governar

81El candidat socialista a la Presidència del Govern, Francesc Antich, ha anunciat avui que la Llei d’Igualtat entre Homes i Dones serà la primera que aprovarà el nou Parlament, i ha recalcat la seva determinació de seguir endavant amb polítiques progressistes a favor de la igualtat, si el PSIB-PSOE guanya les eleccions de diumenge.

La Llei d’Igualtat, que no va poder sortir endavant per l’oposició del Partit Popular, establia mesures per aconseguir una igualtat efectiva, identificava la violència econòmica com a violència de gènere, i fomentava l’educació per la igualtat a les escoles. “Però la influència de la dreta més extrema va impedir que s’aprovés, perquè negava la subvenció a les escoles que separen nins i nines, com en època de franco”, ha explicat Silvia Cano, secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE.
Però “no només basten les lleis, després s’han d’aplicar polítiques” ha opinat Antich. “El meu compromís és seguir endavant amb iniciatives que promoguin la participació de les dones i dels col•lectius que necessiten de polítiques específiques per poder accedir en igualtat d’oportunitats”, ha dit.  S’ha referit el candidat a polítiques de foment de la conciliació de la vida familiar i laboral, a polítiques d’incentius a les dones emprenedores, a polítiques de protecció de les dones contra la violència de gènere.
Francina Armengol, candidata a la presidència del Consell de Mallorca, ha recordat que les escoletes, els centres de dia i els centres per persones amb discapacitat han permès els darrers anys a moltes dones poder dedicar-se als seus interessos o tornar a la vida laboral. “No ens enganem, moltes de les tasques de cura de les persones majors o els infants les fan les dones”, ha opinat. Gràcies a l’aprovació de lleis com la de la Dependència, moltes dones poden tornar a les seves ocupacions.
Armengol ha reivindicat un compromís formal i ètic amb una societat que no es pot permetre que el 50% de les persones quedin al marge. Ha recordat també que el Consell de Mallorca tenia un pressupost “zero” per a polítiques d’igualtat quan ella va arribar a la presidència. Ara, després de tota la legislatura, s’han donat passes molt importants cap a la igualtat, amb els ajuts a la dependència i –malauradament- també per la protecció i ajuda a les dones víctimes de violència de gènere.
“Una societat complexa com la nostra necessita la mirada ampla de la dóna, una societat dinàmica necessita de la intuïció de la dóna, una societat tan dura necessita del sentiment de la dóna, una societat amb injustícies necessita de la valentia de la dóna”, ha conclòs Antich. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube