Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons: “el PP ha tirat la tovallola amb les prospeccions”

CalleACalle1Francina Armengol: "la participació en aquestes eleccions europees és més necessària que mai per aturar les polítiques de retalls que en nom de l'austeritat han deixat de banda a molta gent i han fet que moltes persones no puguin tenir un futur amb esperança".

El PSIB-PSOE ha duit a terme avui una campanya massiva de mobilització ciutadana de cara a les eleccions europees per tal de donar a conèixer les 25 propostes que els i les socialistes defensaran a Europa. Durant una passejada per diferents mercats de Palma, el candidat Pere Joan Pons ha assegurat que "el PP ha tirat la tovallola per aturar les prospeccions petrolíferes".

En aquest sentit, Pons ha defensat que en lloc d'esperar que Europa aturi les prospeccions, el que hauria de fer Rosa Estaràs és "demanar al seu president i al Govern d'Espanya que les aturi perquè poden fer-ho". Pel candidat socialista, "és incongruent dir que Europa ja corregirà els mals que el mateix PP aprovi aquí".

Pere Joan Pons ha avançat que el seu compromís és "fer d'activista i defensar en tots els àmbits que s'aturin les prospeccions pels nombrosos perjudicis ecològics i econòmics que suposaran per les nostres illes". Precisament, la proposta número 23 de les 25 presentades avui posa de manifest el compromís socialista d'aturar les prospeccions. "El fracking o l'extracció d'hidrocarburs no tenen cabuda en el nostre model de gestió sostenible", defensa la proposta socialista. Així i tot, Pons ha assegurat que des del nostre país es poden aturar tal com va fer, per exemple, el govern francès de Sarkozy.

Finalment, el candidat del PSIB-PSOE a les eleccions europees, Pere Joan Pons, ha destacat que per primera vegada els ciutadans i ciutadanes podran elegir el president de la Comissió Europea amb el seu vot. "Podem triar a Martin Shulz, alternativa d'esquerres, o Jean-Claude Juncker, opció de la dreta que és el que ha aplicat les polítiques d'austeritat a Espanya".

Campanya #CalleACalle

La campanya d'avui s'ha duit a terme a tots els municipis de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha explicat que la participació a aquestes eleccions europees és més necessària que mai "perquè hi hagi un canvi per aturar les polítiques de retalls que en nom de l'austeritat han deixat de banda a molta gent i han fet que moltes persones no puguin tenir un futur amb esperança".

La diada de mobilització d'avui s'ha estès per tot Espanya i Balears amb l'objectiu de "parlar de tu a tu amb els ciutadans a tots els municipis per explicar les nostres propostes per Europa i la necessitat de canviar la majoria de dretes a Europa, a Espanya i a Balears", explica Armengol.

Finalment, la secretària general del PSIB-PSOE, ha insistit en què els comicis del 25 de maig són claus pel dia a dia de tots els ciutadans, per la seva situació econòmica "i pels drets i llibertats que s'han retallat des de les majories de dretes".

A la campanya d'avui també han participat la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Silvia Cano, el portaveu del PSIB-PSOE en el Consell de Mallorca, Jaume Garau, i molts diputats/es, consellers/es i regidors/es de Palma. També hi ha hagut mobilització a tots els punts de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube