Imprimeix
PDF

Armengol anuncia la presentació d'una nova iniciativa al Congrés per paralitzar les prospeccions petrolíferes a Balears

FAS8maigwebArmengol exigeix a José Ramon Bauzá que passi dels gestos a les accions i que emplaci el president del Govern Mariano Rajoy a involucrar-se per a la resolució del problema.

El GPS al Congrés dels Diputats presentarà una nova iniciativa parlamentària en el mateix sentit de la que es va votar ahir en el senat, per aconseguir la paralització de les prospeccions petrolíferes i el canvi de la legislació en matèria d'hidrocarburs a l'Estat. Així ho ha anunciat aquest migdia la secretària general dels socialistes de Balears, Francina Armengol.

Després de la negativa dels senadors del Partit Popular a secundar la moció que en aquest sentit va presentar el socialista Francesc Antich al ple del Senat, Armengol ha afirmat que "l'amenaça de les prospeccions és ara més clara i contundent d'allò que ens podíem témer".

Per aquest motiu la secretària general del PSIB-PSOE ha demanat el president Bauzá "que passi dels gestos a les accions, i que demani una reunió amb el president del Govern d'Espanya" per a plantejar l'aturada definitiva dels projectes de prospeccions petrolieres al mar balear, i que hi acudeixi acompanyat de partits polítics de les illes i de les diferents plataformes contràries a les tasques de recerca d'hidrocarburs. "Necessitam un pronunciament ja", ha manifestat Armengol, que s'ha mostrat molt preocupada per la negativa dels senadors del PP davant la proposta socialista d'ahir, més enllà del vot de quatre dels cinc senadors del PP de Balears que trencaren la disciplina de vot del seu partit i s'alinearen amb la tesi del Grup de Senadors Socialistes.

A aquest respecte, Francina Armengol s'ha referit a la "postura canviant del PP" ja que "en iniciatives anteriors presentades al Congrés dels Diputats -fins a tres vegades en els darrers dos mesos- els 5 representants del PP de Balears han votat en contra del clam social favorable a aturar les prospeccions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube