Imprimeix
PDF

Ramón Jáuregui: "Demanam al Sr. Juncker que aturi el paradís fiscal de Luxemburg"

Jáuregui son bordilsEl número 2 de la candidatura del PSOE per a les Eleccions Europees participa en els actes de campanya a Mallorca. La comitiva del PSIB-PSOE visita les bodegues Son Bordils i reuneix empresaris del Raiguer en un dinar de feina.

El candidat socialista Ramón Jáuregui, número 2 a la llista del PSOE a les eleccions europees ha demanat que s'acabin amb els paradisos fiscals a Europa, en una clara al·lusió al paper del país natal del candidat de la dreta europea a la presidència de la Comissió, Jean Claude Juncker. Juncker pertany precisament a un dels països que han fet del secret bancari un dels seus motors econòmics: Luxemburg. Jáuregui ha lamentat que "el sr. Rajoy –que avui s'ha reunit amb Juncker- hagi perdut l'oportunitat de demanar-li que aturi el paradís fiscal a Luxemburg i que es comprometi a una coordinació fiscal dins de la Unió". Jáuregui ha anat més enllà en la seva demanda en afirmar que "cal assegurar que els tipus fiscals siguin iguals per evitar la competència deslleial entre les diferents hisendes públiques europees dels estats membres".

Ramón Jáuregui ha criticat obertament les polítiques econòmiques dutes a terme a Europa i a Espanya: "l'aposta de la dreta europea ha estat la de devaluar l'economia de la Unió davant la resta del món" ha afirmat; una devaluació que s'ha fet palesa en una "retallada de l'ocupació i un augment del deute". Jáuregui ha recordat la importància de poder canviar aquesta situació a partir de dia 25, "per que Europa sigui capaç de relacionar-se amb la resta del món d'una altra forma, i no desprotegint el vell contracte social: universitat i educació per a tots, sanitat pública, seguretat social i protecció a l'ocupació. S'ha d'aturar la devaluació social interna", ha reblat el candidat socialista.

En un altre ordre de coses, el número 2 a la llista del PSOE ha proposat que Europa fomenti i faciliti la creació d'una xarxa de viatges socials europeus per a gent gran, que podrien beneficiar indrets turístics com Balears durant els mesos de temporada baixa.

Jáuregui ha visitat aquest matí la finca i les bodegues de Son Bordils, a Inca, i ha estat acompanyat per la secretària general del PSIB, Francina Armengol, pel candidat del PSIB-PSOE Pere Joan Pons, i per la secretària general del PSIB de Mallorca, Sílvia Cano, entre d'altres càrrecs de la formació a Inca.

Posteriorment Ramon Jauregui ha participat en un dinar a Inca amb empresaris de la zona del Raiguer. I aquest vespre serà un dels intervinents en l'acte central de campanya del PSIB-PSOE a Balears, un sopar míting a l'Hipòdrom de Son Pardo, a Palma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube