Imprimeix
PDF

El PSOE demana al Congrés digitalitzar i simplificar el sistema de registre d’hostes als allotjaments turístics

89La iniciativa "requereix algunes reformes legals que haurien d'anar precedides d'un diàleg amb el sector de l'empresariat turístic", defensa la diputada balear Miriam Muñoz, responsable de la proposta.

Madrid, 6/6.- El Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats ha demanat al Govern de l’Estat la creació d’un sistema registral únic per controlar l'entrada de viatgers en allotjaments turístics, el que permetria substituir les actuals fitxes impreses que han de signar els clients per fitxers digitals.

La iniciativa planteja utilitzar la infraestructura ja existent per la gestió i tràfic de dades del Ministeri de l'Interior, de manera que el canvi no comportaria "despesa" per a l'Administració. Així ho ha defensat la diputada balear Miriam Muñoz, qui ha presentat aquesta Proposició No de Llei per al seu debat en la Comissió d'Interior.

El sistema actual, que obliga els viatgers a signar unes fitxes que contenen unes dades que ja han facilitat de forma telemàtica a la Policia, suposa una "càrrega" per als empresaris, que a més queden obligats a emmagatzemar els documents durant tres anys. En aquest sentit, defensa que cal modernitzar el sistema actual a través d’una reforma legal que serà discutida amb el sector, per tal de trobar una "major eficiència" en la gestió d'aquests registres.

"Aquesta situació requereix alguna reforma legal que hauria d'anar precedida d'un diàleg amb el sector de l'empresariat turístic", sosté Muñoz en la seva iniciativa, per incidir en que aquesta mesura no tindria cost econòmic per l'administració.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube