Imprimeix
PDF

Soraya Rodríguez: "La dreta europea només perd si guanya la socialdemocràcia europea"

sopar apoderats

Pere Joan Pons: "Europa té un problema de pilots. Els pilots són Merkel, Rajoy, Bauzá i Estaràs. Diumenge els podem canviar, hi ha alternativa." Francina Armengol: "No pot ser que la veu de Balears a Europa sigui la mà dreta del Govern més corrupte que ha tingut Balears en la seva història democràtica". La portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha albirat que el cap de llista del Partit Popular a les Eleccions Europees, Miguel Arias Cañete "no serè comissari europeu, com ell aspira a ser".

La portaveu socialista al Congrés ha detallat que "no només és per les seves declaracions sobre les dones" que el Parlament Europeu no validarà la seva candidatura a Comissari, sinó que també haurà d'explicar davant l'Eurocambra les seves relacions professionals amb empreses petrolieres que contracten amb la administració i que tenen la seva seu en paradisos fiscals.

A més, Rodríguez ha retret el candidat popular haver "amagat al Congrés dels Diputats la seva relació amb aquestes empreses", un fet que se suma als anteriors coma causa suficient per a invalidar la seva candidatura a ser membre de la Comissió Europea. "Cañete no serà comissari perquè no hi haurà cap grup a l'Eurocambra que el pugui col·locar. I això és la única cosa que a ell li preocupa", i que explica les seves disculpes, tard i malament, pels seus comentaris masclistes i misògins, ha dit la socialista.

Soraya Rodríguez ha tancat el principal acte electoral del PSIB-PSOE aquest vespre a Palma. Més de 500 persones han omplert el recinte de Son Pardo per a donar suport a la candidatura europea que té a Pere Joan Pons com a representant balear. La portaveu socialista ha fet una crida a la mobilització per aconseguir aturar a Europa "les polítiques de la dreta europea dels darrers 15 anys"i iniciar així "el canvi a Europa i el canvi a Espanya".

Rodríguez ha demanat una gran mobilització perquè "la dreta europea només perd si guanya la socialdemocràcia europea; i a Espanya només perd el PP si guanya el PSOE". Per canviar les polítiques de retalls, per fer tornar els doblers als bancs, per retornar els drets socials, ha de guanyar el PSOE. "Lo pitjor que ens ha passat no és la crisi econòmica, és la gestió de la crisi per la dreta europea, que han utilitzat la crisi com a millor cobertura per canviar model social, d'estat del benestar", ha argumentat. I això es pot canviar. "Només ho pot canviar el PSOE. El PP no vol, i els partits a l'esquerra del PSOE no poden, i quan poden, fan com a Extremadura", ha explicat Rodríguez.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol,ha anunciat que "és l'hora de rescatar l'Europa dels drets socials per a tots i totes. I això només ho pot fer el Partit Socialista, que som el partit que representa aquests valors: igualtat d'oportunitats, solidaritat, llibertat, justícia social". Uns valors més actuals i més necessaris que mai. "Canviar Europa és la primera passa per després canviar les Illes Balears i canviar Espanya", ha dit Armengol.

La socialista ha animat als votants a donar suport a Pere Joan Pons, qui és "un magnífic candidat, que farà a Brussel·les una magnífica feina en defensa dels interessos de les Illes Balears". Ha opinat Armengol que "la veu de Balears a Europa no pot ser la mà dreta del Govern més corrupte que hem tingut en la història democràtica de Balears". I ha ironitzat: "Si Estaràs no es va enterar del què passava al seu govern, s'enterarà dels problemes que tenim a Balears per defensar-los a Brussel·les?. No. És impossible", ha afegit.

"Fa 10 anys que governa la dreta a Europa. Fa 3 anys que ens governa el PP a Balears, a Palma, a Espanya. I què han fet? Utilitzar l'excusa de la crisi econòmica per canviar el model social que havíem lluitat generacions i generacions d'europeus", ha dit Armengol, qui ha recordat que el proper diumenge "tots som iguals" i amb el vot es poden canviar les polítiques.

Els pilots d'Europa

El candidat del PSIB-PSOE a les eleccions europees, Pere Joan Pons, ha incidit en que "Europa té un problema de pilots. Els pilots són Merkel, Rajoy, José Ramón Bauzá i Estaràs. Diumenge ho podem canviar". Ha explicat Pons que molta gent, durant la campanya electoral, "molta gent em diu que està cansada d'aquesta Europa, però vol canviar les coses". "Queda molt de temps encara per convèncer a més i més persones per anar a votar al Partit Socialista.

Pons ha expressat públicament els seus principals compromisos. "La meva primera batalla a Brussel·les serà el No a les prospeccions", ha anunciat Pons, qui també s'ha compromès a dur el conflicte de l'educació pública a Europa. "Vivim en l'Europa de l'atur, de la deflació i de la desocupació. Hem de combatre aquesta Europa de la desigualtat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube