Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons crida a votar diumenge per recuperar "l'Europa solidària, social i socialista"

Tancament europeesArmengol: "L'únic partit que pot canviar les coses és el Partit Socialista. No anar a votar socialista diumenge significa validar les polítiques del PP."

El candidat del PSIB-PSOE a les eleccions europees, Pere Joan Pons, ha fet una gran crida a anar a votar socialista diumenge "per superar l'Europa de la desigualtat, de l'estancament i de l'atur i recuperar l'Europa solidària, social i socialista".

En un acte amb prop de 400 persones al claustre de Santo Domingo d'Inca, Pons ha demanat una gran mobilització "per no validar els retalls del PP dels darrers anys, per no validar les retallades de Bauzá, de Rajoy i de Merkel". El candidat socialista ha assenyalat que diumenge "no es pot anar a donar suport a les retallades, com demana la candidata del PP".

"Tenc la sensació de què la gent ens està esperant. Està esperant a la socialdemocràcia europea per començar a recuperar l'esperança", ha dit. I s'ha compromés, com a futur eurodiputat, "a defensar Balears a Europa, a dir sí a l'educació pública, sí a la insularitat, sí a la sanitat i no a les retallades."

"Si dia 25 guanya el PP, pensarà que estam encantats amb les retallades. I què passarà dia 26?" s'ha demanat el diputat socialista Pedro Sánchez Castejón, "tindrem tassa i mitja: més contrarreformes, més ajustos i més retalls ideològics". Sánchez ha recordat que l'herència del PP fins ara és la reforma laboral que deixa desprotegits els treballadors, és el fi de la sanitat universal i de l'educació pública de qualitat. "No hem viscut per damunt de les nostres possibilitats, duim molts d'anys vivint per sota de les nostres necessitats", ha argumentat.

Sánchez Castejón s'ha demanat "què té a veure" amb la sostenibilitat haver llevat la targeta sanitària als immigrants, haver retallat les beques o els professors de suport. "Res, no té res a veure. És la ideología masclista i clasista del PP". "Gallardón vol decidir quan les dones han de ser mares, Wert vol segregar estudiants per sexe, i ara Cañete vol fer debats per sexes", ha afegit.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha assenyalat que diumenge tothom ha d'anar a votar perquè "el Partit Socialista és la única opció per aturar la dreta a Europa". "Qui diumenge no vagi a votar, estarà validant les polítiques del PP a Europa" ha dit, i ha recordat que la política de la dreta és "retallar i retallar, amb l'excusa de la crisi, que els ha vengut fantàstica". "En nom de la crisi, ens ho han llevat tot. Ens han llevat la sanitat universal, ens han llevat l'educació, les pensions.. En nom de la crisi i de l'herència", ha dit.

Armengol ha reivindicat aquí "l'herència socialista", que era l'herència de l'estat del benestar, de la sanitat pública, dels professors als centres eduactius. "No és l'herència, és creença. Les retallades del PP són ideològiques", ha afegit.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la secretària general dels socialistes de Mallorca, Sílvia Cano: "Europa té un problema de déficit, efectivament, de déficit de política, de déficit social, de déficit de solidaritat", ha dit. El virus del neolliberalisme –caníbal i destructor- duu 10 anys governant Europa i 3 governant Espanya amb un objectiu molt clar "amunt els mercats i abaix allò públic".

Finalment, el secretari general dels Socialistes d'Inca, Virgili Moreno, ha recordat que "per canviar les coses, primer s'ha d'anar a votar i, després, s'ha de votar socialista. Som la única opció per canviar les coses".

A l'acte han assistit prop de 400 persones, entre militants i simpatitzants socialistes, entre els que es trobaven Francesc Antich, Aina Calvo, Vicenç Thomàs, Jaume Garau i Teresa Riera, qui ha estat ovacionada durant el transcurs de l'acte per la seva bona feina els darrers anys a Europa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube