Imprimeix
PDF

Armengol: "Bauzá no és de fiar, primer treu pit de fer votar els senadors contra les prospeccions, i ara permet que els seus diputats votin a favor"

FAS WEBLa secretària general del PSIB PSOE ha demanat contundència al Partit popular de les Illes Balears per a poder plantejar oposició frontal davant del Govern de l'Estat per aturar les prospeccions. Armengol sospita que l'estratègia "feble" del PP permetrà que a Balears passi el mateix que amb les prospeccions a Canàries, que ahir van rebre llum verda del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient a través de l'aprovació de l'informe d'impacte ambiental.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol ha mostrat una "gran preocupació" amb l'actitud del president Bauzá i dels diputats del PP de Balears al Congrés dels Diputats, que en la seva sessió de dijous van votar de manera favorable al manteniment de les tasques de sondeig a la recerca de carburant a les aigües de Canàries i de Balears.

Armengol ha destacat "l'esperpent" de la situació generada ahir quan els diputats del PP de Balears varen votar just a l'inrevés d'allò que van fer 4 dels 5 senadors balears fa dues setmanes, quan van trencar la disciplina de vot del seu grup, i es van oposar a les prospeccions.

"A Canàries han tret l'informe d'impacte ambiental 3 dies després de les Eleccions Europees" ha dit Armengol, qui ha afegit que aquesta és una estratègia clara del PP "per tirar endavant les prospeccions, i a Balears ens pot passar el mateix per després de les Eleccions Municipals i Autonòmiques".

Armengol ha responsabilitat directament el president del Govern José Ramón Bauzá, ja que quan el Senat va votar la moció socialista en contra de les prospeccions "Bauzá va treure pit i va obligar els senadors a trencar la disciplina de vot del seu grup. Per tant ara, en lògica, ha d'avar influït pel vot dels diputats balears a favor de les prospeccions".

Davant de l'anunciada trobada de Bauzá amb la vicepresidenta del Govern, prevista per la setmana que ve, Armengol creu que "no és amb Sáenz de Santamaria amb qui s'ha de reunir Bauzá; reclamam una reunió de primer nivell amb Rajoy", ja que com ha recordat la secretària general del PSIB-PSOE, "va ser Rajoy qui va rebre el president canari Paulino Rivero per a tractar sobre les prospeccions, el passat mes de gener" i per tant també hauria de ser Rajoy qui rebés la delegació balear.

En referència a la mateixa reunió, Armengol ha reiterat la seva petició per que a la trobada amb Rajoy també hi pugui acudir una representació social i política de les Illes, amb les diferents plataformes que s'han oposat a les prospeccions petrolieres: "Bauzá no hi pot anar tot sol, per que no és de fiar; si hi va tot sal, després passa el que passa, que al Senat uns voten d'una manera, i al Congrés d'una altra".

Finalment Armengol s'ha lamentat que amb aquesta manca de capacitat política del PP per acabar amb el tema de les prospeccions, "hem perdut 4 mesos, en els quals ni tant sols Bauzá ha estat capaç de reunir-se amb Rajoy. És preocupant, però sembla que el"PP ens porta pel camí inexorable de què les prospeccions petrolíferes siguin una realitat a Balears", al contrari d'allò que demanda tota la societat de Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube