Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Hem de fer possible una reforma de la Constitució i que la ciutadania pugui expressar cap a on volem anar"

Armengol en RdP PSIB juliolLa secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol manifesta la seva opció per a la consulta als ciutadans per que expressin la seva voluntat sobre el model d'Estat que prefereixen."En 2014 no podem obviar que la gent ha de poder decidir sobre qüestions fonamentals del país en què viu" ha dit Armengol.La SG del PSIB PSOE ha explicat avui públicament la seva posició sobre la situació creada a l'Estat davant l'abdicació del Rei Joan Carles i el procés successori a la corona encetat, que ja va defensar en la sessió de l'Executiva Federal PSOE celebrada ahir matí a Madrid.

Armengol, ha iniciat la seva intervenció mostrant "respecte per la decisió personal del Rei" i pel procés de successió encetat "que amb les normes que tenim a Espanya és com s'ha de fer".

No obstant això, Armengol s'ha mostrat contrària a que el procés engegat no compti amb l'opinió del conjunt de la població: "estam en un moment de greus complexitats, on la gent demanda més democràcia, més transparència i capacitat de participació". Armengol ha admès ser "defensora d'una reforma constitucional", i creu que malgrat que "el pacte constitucional del 1978 va ser molt important per Espanya, per que va donar molta estabilitat, la generació de finals dels 70 ja no és la mateixa que la de 2014".

Per aquest motiu Armengol ha reclamat "la participació directa de la ciutadania en la definició del model d'Estat de la Constitució que inclogui el posicionament de la ciutadania sobre cap a on volem anar". Un procés de reforma que com el PSIB-PSOE ja ha formulat en repetides ocasions, s'hauria d'emmarcar en un procés de reforma de la Constitució més ampli que abastés noves fites socials, una nova articulació territorial, a banda de la  definició del model d'Estat.

Francina Armengol ha afegit que el procés de consulta ciutadana sobre el model d'Estat hauria de ser compatible amb l'actual ordenament constitucional: "crec que hi ha prou maduresa democràtica per fer-ho possible i per tant partits i institucions hauríem d'estar en aquesta línia, entenent que no ens podem saltar les normes establertes, però sabent que les normes sempre es poden canviar i adaptar a allò que demana la societat".

Armengol, que s'ha expressat de forma "personal", ha afirmat haver compartit aquest posicionament amb els altres secretaris generals insulars i s'ha remès a la posició oficial que adoptarà el PSIB després de la celebració del Consell Polític, el pròxim 12 de juny. No obstant això, Armengol ha admès "comprendre la posició del PSOE", explicada pel secretari general federal Alfredo Pérez Rubalcaba ahir: "les normes que tenim són les que són, i no hi cap res més enfora, però crec necessari poder obrir un debat assossegat, amb pros i contres".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube