Imprimeix
PDF

Armengol: "Aquest partit té una gran responsabilitat amb els ciutadans, que tenen dret a somiar unes Illes Balears millors"

FAS Consell Pol 12 juny

El Consell Polític del PSIB-PSOE aprova una resolució en contra de les prospeccions petrolieres i una altra per crear l'oficina de la candidata. En una tercera resolució, el CP ha encarregat a l'Executiva treballar en una proposta de reforma constitucional que traslladarà després al PSOE. La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha demanat avui a la militància un "gran esforç" per a poder donar resposta a tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears que volen un canvi. "Molts de ciutadans esperen moltíssim de nosaltres", ha dit Armengol en la seva intervenció inicial davant el Consell Polític.

"Estic convençuda que Bauzá i el PP han perdut la majoria social que tenien. I estic convençuda que aquest partit té una gran responsabilitat amb la ciutadania, amb els que pitjor ho estan passant i que tenen esperances de futur i que creuen que les coses es poden fer d'altra manera, que es poden fer millor", ha explicat Armengol

"Nosaltres tenim la gran responsabilitat de poder-ho fer possible. Jo estic disposada a encapçalar aquest projecte per donar solucions als reptes de futur i m'hi deixaré la pell, però tota sola no puc". Armengol ha demanat als militants "molta feina" per preparar un programa electoral compartit amb la ciutadania, i diàleg i consens dintre del partit per "triar els millors candidats" per a les diferents institucions.

El Partit Socialista ha de ser "un partit gros, unit, ha de ser fort, i ha de tenir la capacitat de transformació necessària per comptar amb els ciutadans i ciutadanes que esperen moltíssim de nosaltres", ha apuntat. Armengol ha reivindicat amb força les polítiques progressistes, les d'educació i sanitat, les que afavoreixen la igualtat d'oportunitats, i que el Partit Popular ha volgut destrossar amb tres anys de retalls ideològics. "Ha estat per creença, no per herença" que han acabat amb la sanitat universal, han retallat el pressupost i han acomiadat metges i professors.

La secretària general ha recordat que les retallades de drets i llibertats i de garanties socials que ha propugnat el Partit Popular els darrers anys s'incardinen dins del seu corpus ideològic neoliberal. Així Armengol ha citat mesures com la reforma laboral -"probablement la llei més cruel en la història de la democràcia espanyola"- o la reducció dràstica de les polítiques de foment de l'ocupació, que han passat de 98 milions en 2011 a 34 milions, tot i les 150.000 persones que cerquen feina a Balears. Ha recordat també Armengol que un de cada tres nins de Balears està en risc d'exclusió social, i que 50.000 famílies tenen tots els seus membres a l'atur.

"Bauzá ha estat molt fort i molt dur amb els més febles, però molt feble amb els més forts, i ha acotat el cap davant Madrid", ha opinat Armengol. Ha recordat que, en aquests tres anys, Bauzá no ha estat capaç de dur cap a Balears ni un euro d'inversions estatutàries, ha situat Balears a la coa d'inversions en els Pressuposts Generals de l'Estat i ja no aconseguirà un nou REB per a enguany, com marca l'Estatut d'Autonomia.

De fet, la socialista ha criticat "la mala gestió" del govern Bauzá, que ha aconseguit "el gran miracle de deixar-nos sense res i augmentar el deute en un 42%, i Balears està més endeutada que mai".

"I tot això, ho han fet des de la prepotència, la repressió als docents, la persecució als que pensen diferent", ha assenyalat. Armengol ha reconegut sentir "vergonya" de tenir un president que, amb el conflicte més greu que ha hagut mai en educació a Balears, no ha tengut ni 5 minuts per a seure-se a negociar amb els docents. "Està clar que per Bauzá no són iguals els hotelers que els docents", ha apuntat.

La secretària general s'ha referit també al tarannà poc democràtic del president en aquesta legislatura amb tants de temes complicats i tan poques possibilitats d'arribar a acords, i que ha obligat al PSIB-PSOE a recórrer als tribunals en algunes ocasions. Respecte de la denúncia per incompatibilitat de Bauzá, Armengol ha opinat que "és molt mal d'explicar i molt mal d'entendre que, en situacions idèntiques, un ciutadà del PP sigui compatible i una del PSOE sigui incompatible". Dit això, ha explicat que "nosaltres hem actuat com pertocava" davant una situació en què no es va deixar al PSIB-PSOE accedir a l'expedient ni a la documentació.

Resolucions sobre prospeccions, reforma constitucional i candidatura

El Consell Polític ha aprovat tres resolucions. En la primera, a proposta de l'Executiva, el PSIB-PSOE mostra el seu rebuig a "tots els projectes de prospeccions petrolíferes que amenacen les nostres illes; els autoritzats i els que es troben en tràmit". Reclama la "immediata paralització" dels processos en marxa i la modificació de la Llei d'Hidrocarburs de 1998. Proposa la creació d'una comissió que integri institucions, grups polítics, ecologistes i plataformes ciutadanes per defensar el posicionament de Balears davant Rajoy; i finalment, insta el Govern Bauzá a posar una denúncia davant la Unió Europea contra la fragmentació dels estudis d'impacte ambiental.

En la segona resolució, el Consell Polític ha encomanat a la Comissió Executiva que treballi en "una proposta de reforma constitucional que s'elevi als òrgans federals" amb l'objectiu de "resoldre les distintes qüestions que té plantejades ara la societat espanyola, per una banda la crisi territorial, amb una decidida aposta per l'estat federal, així com també un blindatge dels drets socials, contemplats per la Constitució". "En el moment actual s'ha afegit al debat la necessitat de revisar el model d'estat, de poder plantejar-nos la continuïtat de la monarquia parlamentària tal com l'hem coneguda des de 1978, o optar per la República", afegeix la resolució, que considera que, durant el debat sobre el model d'estat, serà el moment de fer aquest plantejament.

Finalment, s'ha aprovat també una resolució per a la creació de l'oficina de la candidata i s'ha acordat impulsar que es comenci a redactar el programa electoral de cara a les eleccions autonòmiques del 2015.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube