Imprimeix
PDF

Armengol agraeix Greenpeace la seva "aposta valenta" contra les prospeccions i en defensa del patrimoni natural de Balears

visita RainbowWarriorArmengol, Bonet, Garrido i Mateu es sumen a la campanya de Greenpeace "Petroli no. Ni aquí ni a l'Àrtic" durant la visita al Rainbow Warrior. El PSIB-PSOE torna a fer una crida per "un front comú" davant Madrid contra les prospeccions i considera preocupant que Bauzá no hagi aconseguit ni tan sols la reunió que havia anunciat amb la vicepresidenta del Govern central.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha agraït avui a Greenpeace la seva acció decidida i valenta per la defensa de la naturalesa i la riquesa patrimonial de les Illes Balears, amb el seu compromís contra les prospeccions petrolieres.

"Vull donar les gràcies i l'enhorabona a Greenpeace per haver vengut a Balears per donar visibilitat internacional a un problema que afecta greument a les Illes Balears, però que afecta també a altres territoris, que són les possibles prospeccions petrolíferes que es volen fer al Golf de València i que suposarien la mort de les illes des del punt de vista mediambiental, des del punt de vista patrimonial, de la cohesió social i de la forma de viure dels ciutadans d'aquesta terra", ha declarat Armengol.

La socialista ha fet aquestes declaracions durant la visita, avui matí, del Rainbow Warrior, el vaixell de Greenpeace, al port de Palma, acompanyada pel diputat Cosme Bonet, la consellera Mercedes Garrido i el secretari de Medi Ambient dels socialistes de Mallorca, Jaume Mateu. La delegació del PSIB-PSOE ha estat guiada pel capità del vaixell, Joel Steward, i també s'ha reunit amb Pilar Marcos, la responsable de la campanya contra les prospeccions.

Armengol i la resta de representants socialistes han signat una declaració internacional pel futur de l'Àrtic, dintre d'aquesta campanya de Greenpeace "Petroli no. Ni aquí ni a l'Àrtic".

Front comú contra les prospeccions i un impuls a les energies renovables

La secretària general socialista ha tornat reivindicar un "front comú" de tota la societat balear en contra de les prospeccions. "És fonamental que tots junts, ciutadans, societat civil, organitzacions, partits polítics i institucions facem un front comú per anar a Madrid a aturar de forma clara les prospeccions", ha dit.

Armengol ha lamentat que "Bauza encara no ha estat capaç d'aconseguir una entrevista amb el president del Govern d'Espanya, ni de fer la reunió que havia anunciat amb la vicepresidenta però que no ha estat capaç de fer". "Estam en una situació greu", ha opinat, en recordar que els ministeris estan a punt de tramitar una declaració d'impacte ambiental, que podria ser favorable, tal com ha passat al cas de Canàries . "Això suposaria la destrucció d'aquesta comunitat autònoma. El govern no pot perdre ni un minut més per fer aquest front comú necessari davant govern espanya i fer la pressió política necessària per aturar-ho", ha dit.

Al mateix temps, Francina Armengol ha reivindicat un major paper de les energies renovables i avançar cap a un sistema energètic net. "No té lògica ni pareix adequat en segle que vivim, que unes illes com les nostres, on tenim gran possibilitat energia solar, estiguem encaparrotats en cercar petroli, i destrossar el patrimoni natural i la riquesa pròpia", ha dit. Pensant en les generacions futures, "al no a les petrolíferes, hem de afegir un sí radical a una aposta clara per les energies renovables d'una vegada per totes a la nostra comunitat autònoma".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube