Imprimeix
PDF

Francina Armengol inicia la cursa cap a les Eleccions Autonòmiques 2015 amb el llançament de la campanya #1anypelcanvi

FAS unanypelcanviwebL'acte coincideix amb la presentació del document que recull el balanç de gestió de tres anys de Govern del PP a Balears. Armengol: "queda un any per al canvi de Govern, per canviar una forma de tirar endavant polítiques basada en l'interès personal, d'esquenes a la ciutadania, com ha fet el PP en aquests tres anys"

El 18 de juny de 2011 José Ramon Bauzá va prendre possessió com a President del Govern de els Illes Balears en un acte oficial celebrat al Consolat del Mar. Avui es compleixen tres anys d'aquell fet, tres anys en els quals la situació general dels ciutadans de les Illes no ha fet més que empitjorar.

Un document elaborat pel Grup Parlamentari Socialista, sota el nom genèric de "1 any pel canvi" posa fil a l'agulla per allò que la secretària general del PSIB-PSOE ha qualificat com a "l'herència nefasta que el Govern Bauzà llega a la ciutadania" després de tres anys de mandat.

En el document presentat avui es fa un detallat recorregut per les principals conseqüències de l'aplicació de les polítiques neoliberals a Balears, que ha practicat el PP, en tres eixos principals: la situació econòmica, els drets socials i les llibertats públiques. Els tres eixos en què Armengol ha centrat "el retrocés" experimentat a Balears durant el mandat de Bauzá.

"Bauzá havia de ser el mag de les finances que ens tragués de la crisi" ha exposat Armengol, però en canvi "ha fet tot el contrari". El deute públic de Balers ha augmentat gairebé un 50% des que governa Bauzá, sense que aquest emprèstit suplementari s'hagi notat al carrer. Ans el contrari, ja que les inversions públiques han minvat, mentre que "les persones que romanen sense feina són més de 150.000, hi ha 60.000 famílies amb tots els seus membres a l'atur, 1 de cada tres persones a Balears voregen l'exclusió social" i a tot això se suma que "s'han reduït durant aquesta legislatura les polítiques actives d'ocupació", segons ha detallat Francina Armengol.

Un Govern que està a la coa de l'Estat en quant a inversions públiques, i que no ha rebut "ni un sol euro" de les partides consignades en l'Estatut d'autonomia. "som tractats com a cooperació internacional pel Govern espanyol, sense que Bauzá faci res per a redreçar-ho, com en el cas de les prospeccions petrolieres" ha declarat Armengol, en el sentit que el President del Govern balear ni tant sols ha esta rebut per cap responsable del Govern Rajoy per a xerrar de l'aturada definitiva dels projectes de cerca d'hidrocarburs en aigües de Balears.

Armengol no ha volgut passar per alt allò que ha qualificat com a "desastre del Govern en la gestió administrativa" en matèries com educació i sanitat. "Bauzá ha fomentat la crispació a la comunitat educativa en aprovar una aberració pedagògica com ha estat el TIL", ha dit la secretària general del PSIB-PSOE, mentre que en el terreny sanitari els retalls s'han endut més de 1.200 professionals que han provocat l'augment de les llistes d'espera, i allò que és pitjor "que el PP hagi acabat amb l'atenció sanitària pública com a dret universal". Unes retallades en educació, sanitat i benestar social que el PP ha adoptat "per creença i no per herència" segons Armengol.

Una alternativa a una forma de governar

Francina Armengol ha expressat el seu desig que el pròxim mes de maig una majoria social pugui fer oblidar la manera de governar del PP. Per això ha donat el 'sus' de partida a la campanya #1anypelcanvi, que pretén, per damunt de tot "convidar a la gent a fer les seves aportacions per a la confecció del programa electoral dels socialistes, a través de la participació a la pròxima conferència política que farem a finals d'any" segons ha avançat Armengol.

"Nosaltres ja hem demostrat que hem escoltat tothom quan hem governat, i ara amb especial atenció al sector educatiu; fomentarem un model econòmic que tenint en compte la indústria turística, cerqui nous nínxols d'ocupació i permeti un millor repartiment de la riquesa, i que pugui obtenir recursos suficients de l'Estat per a bastir polítiques socials: sanitat, educació, dependència i joventut."

La campanya engegada avui es composa de diferents nivells d'actuació, tant presencials a actes públics i xerrades, com de participació social a través de les xarxes i internet. Per això, paral·lelament a la roda de premsa d'aquest matí, ja és operativa l'etiqueta de twitter #1anypelcanvi, mentre que a la pàgina web www,psib-psoe.org ja es pot trobar el document resum de la campanya.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube